شکستن نرم معمول زبان (تقدیم، تاخیر و التفات) در جزء 27 قرآن کریم

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مطالعات سبک شناختی قرآن کریم، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TSHQ-2-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 671
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم نامداری

استادیار زبان و ادبیات عربی دانشگاه پیام نور,کرمانشاه

عسگر بابازاده اقدم

استادیار زبان و ادبیات عربی دانشگاه علوم ومعارف قرآن کریم رییس دانشکده علوم قرآنی خوی

چکیده

هویت هستی­شناسی هر متن مرهون دو مولفه معنا و محتوا از یک­سو و ساختار و هندسه رویین از سوی دیگر است. ساختار و هندسه رویین و شیوه­ بیان در کشف لایه­های زیرین متن و رسیدن به برداشت­های جدید از متن کارایی بسزایی دارد. آشنایی­زدایی یکی از مفاهیم اساسی در نظریه­ فرمالیست­های روس است. بر اساس این نظریه، نویسنده­ متن سعی دارد تا با تغییر در ساختار و هندسه­ رویین و غریبه کردن نرم­های عادی زبان و مفاهیم آشنا و افزودن بر دشواری متن، مدت زمان درک خواننده را طولانی تر کند و لحظه ادراک را به تعویق بیندازد و بدین­سان سبب ایجاد لذت و ذوق ادبی گردد. قرآن کریم اعجاز جاودان پیامبر است. یکی از ابعاد اعجاز، اعجاز ادبی است. سازوکارهای ادبی و ساختار­های گوناگون در قرآن کریم چنان مسحور­کننده و شگفت­آور است که در هر زمان می توان از زاویه ای متفاوت به آن نگریست. این پژوهش می­کوشد تا با روش تحلیلی توصیفی، بهره مندی قرآن از امکانات زبانی و شگردهای زیبایی آفرینی را با ارائه نمونه هایی از آشنایی زدایی درآیات شریف جزء 27 قرآن به تصویر کشد و در نهایت با تکیه بر تفاسیر ادبی قرآن کریم و تحلیل دیدگاه مفسران، تاثیر این امر را در کشف معنای مقصود توسط مخاطب و کسب التذاذ را که منجر به تدبر و تفکر بیشتر در آیات قرآن توسط مخاطب می شود، نظاره­گر باشد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.