بررسی اثرات درمانی مدیریت درد بر کنترل درد مزمن بیماران بخش های ویژه بیمارستان امام خمینی شهر ایلام 1396-1397

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی رویکردهای نوین در مدیریت، اقتصاد و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: NASMEA08_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 814
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیر حبیبی

کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشت و درمان و کارشناس مدارک پزشکی شهرستان دره شهر

مهوش قلی پور

کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشت و درمان و کارشناس امور تصادفات بیمارستان امام خمینی (ره) ایلام

عباس یزدانپناه

استادیار. گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی . واحد مرودشت . دانشگاه ازاد اسلامی . مرودشت . ایران

چکیده

هدف: درد مزمن همیشه مسئله مشکل سازی برای تمام پرسنل درمان بوده است اما با این وجود مطالعات زیادی در این زمینه صورت نگرفته است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات درمانی مدیریت درد بر کنترل درد مزمن بیماران بخش های ویژه بیمارستان امام خمینی شهر ایلام 1396-1397می باشد.روش: پژوهش حاضر یک نیمه آزمایشی با دو گروه آزمایش و کنترل می باشد. نمونه آماری را 60 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه تشکیل دادند. روش نمونه گیری در دسترس در این پژوهش استفاده شد. برنامه مداخله گر به مدت 48 ساعت یا تا زمان هوشیاری کامل بیمار اجرا شد. برای گروه کنترل اقدامات روتین و برای گروه آزمایش طبقه برنامه مداخله گر درمان انجام گرفت.در هر گروه با استفاده از ابزار استاندارد درد غیر کلامی، نمرات شدت درد، قبل و بعد از اقدام درمانی ثبت شد. اطلاعات به دست آماده از طریق نرم افزار spss نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: نتایج به وضوح نشان داد که نمره شدت در در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل به شدت کاهش داشته است و این کاهش پس از انجام برنامه مداخله گر صورت گرفته است.نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش می توان در یافت که برنامه مداخله گر مدیریت درد توانسته است به خوبی میزان درد بیماران را کاهش دهد.

کلیدواژه ها

برنامه مداخله گر، مدیریت درد، کنترل درد، شدت درد، سطح هوشیاری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.