نقش فناوری واقعیت مجازی در آموزش خودمراقبتی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هفتمین سمپوزیوم و چهارمین جشنواره خود مراقبتی و آموزش بیمار
- کد COI اختصاصی: SCPE07_060
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 671
نویسندگان
چکیده
مقدمه: تکنولوژی واقعیت مجازی VR)Reality Virtual) محدوده وسیعی از حوزه ها را دربر می گیرد و بیشترین کاربرد آن، در حوزه های بازی، فیلم و شبیه سازی است. واقعیت مجازی یک رابط کاربری ترکیبی (انسان- ماشین) است که از ترکیب تکنولوژی های مختلف از قبیل گرافیک کامپیوتری، پردازش تصویر، تشخیص الگو، هوش مصنوعی، شبکه و سیستم های صوتی به تولید شبیه سازی کامپیوتری و تعامل می پردازد و از طریق بازخوردهای متعدد حسی مانند دیداری، شنیداری، لمسی و غیره احساس حضور در محیط واقعی را به کاربر می دهد. چهارعنصر ضروری در واقعیت مجازی وجود دارد: دنیای مجازی، غوطه وری، بازخورد حسی و تعامل. دنیای مجازی، مجموعه ای از اشیاء در یک فضا و قوانین و روابط حاکم بر این اشیاء را توصیف می کند. در واقعیت مجازی این دنیای مجازی توسط کامپیوتر تولید می شود. روش کار: این مطالعه از نوع مروری به روش کتابخانه ای پیرامون بررسی کاربردهای واقعیت مجازی در حیطه سلامت و خود مراقبتی است. مقالات مورداستفاده در این پژوهش، در پایگاه های PubMed،Google Scholar، Web of knowledge ، Scopus و در بازه زمانی سال های 2010 تا 2018 ،مورد جستجو و بازیابی قرار گرفت. با استفاده از ترکیب کلمات واقعیت مجازی و آموزش، واقعیت مجازی و خودمراقبتی، واقعیت مجازی و مراقبت سلامت ، بازی های ویدیویی و آموزش ، بازی های ویدیویی و خودمراقبتی مقالات موردنظر جستجو و استخراج شدند. معیارهای ورود به مطالعه شامل مقالات انگلیسی (اصیل و مروری) و مقالاتی که در عنوان و چکیده از کلمات کلیدی موردنظر استفاده کرده بودند. یافته ها: استفاده از VR در بهداشت و درمان بر دو جنبه تمرکز دارد: VR به عنوان یک ابزار شبیه سازی و VR به عنوان یک ابزار تعامل. در حیطه خودمراقبتی به طور عمده از VR به عنوان یک ابزار شبیه سازی استفاده می کنند و این در حالی است که در خودمراقبتی تمرکز بر تعامل غالب است و از این حیطه VR بیشتر استفاده می شود. در زمینه بهداشت و درمان، تکنیک های VR دارای کاربردهای گسترده ای اعم از تشخیص، درمان، مشاوره و توان بخشی می باشد. نتیجه گیری: کاربرد واقعیت مجازی در حیطه های مختلف بهداشت و درمان رو به افزایش است. واقعیت مجازی یک محیط فعال، پویا، تعاملی، مبتنی بر وظیفه، آموزش و تکرار را فراهم می کند. پتانسیل های واقعیت مجازی، کاربرد آن را در حیطه های مختلف سلامت و مخصوصا خودمراقبتی آسان کرده است. استفاده از شبیه سازی در سال های اخیر در آموزش خودمراقبتی رواج زیادی پیداکرده است و نتایج تحقیقات مختلف تاثیر مثبت استفاده از شبیه سازی برافزایش دانش، نگرش، مهارت های ارتباطی، توانایی تشخیص مشکلات بیماران، تفکر انتقادی، اعتمادبه نفس، یادگیری تجربی و خودمحور و همچنین کاهش فشار و اضطراب فراگیران در هنگام مواجهه با محیط های بالینی را تایید کرده است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.