تاثیر حرکات اصلاحی با و بدون توپ فیزیوبال بر تغییر انحنای لوردوز دانش آموزان دختر 12-10 سال
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین در فیزیولوژی ورزشی
- کد COI اختصاصی: APSMC02_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 812
نویسندگان
کارشناس ارشد آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
دانشیار، گروه آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه فردوسی، مشهد، ایران
استادیار، گروه آسیب شناسی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه اراک، اراک، ایران
چکیده
مقدمه: حرکات اصلاحی شاخه ای از علوم کاربردی در سطح جامعه به ویژه در مواردی است که مشتمل بر اهداف عمده شناسایی، آموزش، پیشگیری، بهبود و اصلاح ناهنجاری های بدن و عادات غلط حرکتی افراد است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر حرکات اصلاحی با و بدون فیزیوبال بر تغییر انحنای لوردوز دانشآموزان دختر 12-10 سال می باشد. مواد و روش ها: جامعه آماری این تحقیق شامل 400 دانش آموز دختر 12-10 سال مدارس ناحیه یک مشهد می باشد. تعداد 30 نفر از دانش آموزان که مبتلا به قوس کمری افزایش یافته می باشند به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه تجربی حرکات اصلاحی با و بدون فیزیوبال قرار داده شدند. اطلاعات مورد نیاز از طریق صفحه شطرنجی، خط کش منعطف و ترازوی قد و وزن سنج دیجیتال جمع آوری شد. تمرینات ویژه هر دو گروه شامل هشت هفته حرکات اصلاحی، هر هفته سه جلسه و هر جلسه 60 دقیقه می باشد. در آغاز و پایان دوره از آزمودنی ها پیش و پس آزمون گرفته شد. اطلاعات جمع آوری شده توسط نسخه spss 16 و با استفاده از آزمون آماری t وابسته و t مستقل مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. کلیه تحلیل ها در سطح معناداری 0/05 انجام گردید. نتایج: در دو گروه تجربی، کاهش معناداری در میزان زاویه لوردوز کمری دیده شد (p=0/00) و نیز تفاوت معناداری بین تاثیر دو روش تمرینی بین آزمودنی ها مشاهده شد (p=0/006). بحث و نتیجه گیری: بعد از انجام هشت هفته حرکات اصلاحی، درجه لوردوز کمری در دو گروه تمرینی به صورت معناداری کاهش یافت و همچنین بین تاثیر تمرینات اصلاحی با و بدون فیزیوبال بر کاهش زاویه لوردوز کمری تفاوت معناداری مشاهده گردید. هرچند برنامه تمرینات اصلاحی در دو گروه تمرینی، در دستیابی به اهداف خود موفق بود اما تمرینات اصلاحی با فیزیوبال، باعث کاهش بیشتری در زاویه لوردوز کمری شد.کلیدواژه ها
حرکات اصلاحی، فیزیوبال، لوردوزمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.