سال انتشار: 1397
محل انتشار: همایش ملی رویکردهای نوین در فیزیولوژی ورزشی
کد COI مقاله: APSMC02_017
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 477
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی توان هوازی، شاخص های پیکر سنجی ( WHR ، BMI ، BF%,WC ) و سوخت و سازی عوامل خطرزای قلبی عروقی مردان غیر ورزشکار شهر سنندج
چکیده مقاله:
هدف: تحقیق حاضر به منظور بررسی توان هوازی شاخص های پیکرسنجی (BF%، BMI، WC، WHR) و عوامل خطر زای قلبی عروقی شامل قند خون ناشتا (FBS)، غلظت کلسترول تام (TC)، تری گلیسرید (TG)، لیپوپروتئین پرچگال (HDL)، لیپوپروتئین کم چگال (LDL)، عامل خطر (RF) و همچنین فشار خون سیستولیک، و در نهایت با هدف کلی تعیین وضعیت و روابط متقابل توان هوازی شاخص های پیکرسنجی و عوامل خطرزای قلبی عروقی مردان میانسال غیز ورزشکار شهر سنندج می باشد. روش شناسی: این تحقیق یک مطالعه ی همبستگی است و به شکل میدانی انجام شده است. آزمودنی های تحقیق را 93 نفر مرد داوطلب 31 ال 40 سال تشکیل می دادند. برای تجزیه و تحلیل داده های تحقیق از روش های آماری توصیفی و استباطی استفاده شد. در بخش آمار توصیفی، با کمک شاخص های گرایش به مرکز، توصیق و با استفاده از نقاط درصدی، هنجارهای مرتبط تهیه شد. در بخش آمار استنباطی، از ضریب همبستگی پیرسون برای بدست آوردن رابطه ی بین داده ها و معنادار بودن آنها استفاده شد. همچنین برای فرض هنجار بودن و این که متغیرها از توزیع هنجار انحراف ندارند از آزمون کلموگروف اسمیرنوف استفاده شد. جهت بررسی بالا یا پایین بودن میانگین حاصله در رابطه با هنجارهای موجود در داخل کشور می توان با استفاده از آزمون t استیودنت اختلافات بالا یا پایین بودن مقادیر حاصله را مورد بررسی و تحلیل قرار داد. کلیه ی عملیات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و EXCEL انجام شد. یافته ها: یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد که متغیرها از الگوی طبیعی برخوردار هستند. همچنین رابطه ی منفی معناداری بین اکسیژن مصرفی بیشینه و WHR (r=-0/523)؛ WC (r=-0/616)؛ BMI (r=-0/454)؛ BF% (r=-0/847) به دست آمد. ولی رابطه ی معنی دار بین اکسیژن مصرفی بیشینه و عوامل خطر زای قلبی عروقی (RF، LDL، HDL، TC، TG، FBS) مشاهده نشد. بین شاخص های پیکرسنجی و عوامل خطرزای قلبی عروقی رابطه ی معنی داری وجود نداشت. ولی رابطه ی معناداری بین فشار خون سیتتولیک و WHR (r=0/229)؛ WC (r=0/329)؛ BMI (r=0/363) و BF% (r=0/249) در سطح 0/05 به دست آمد. بحث و نتیجه گیری: نتیجه ی تجزیه و تحلیل یافته های تحقیق حاضر نشان داد که WC یک رابطه ی قوی تری نسبت به دیگر شاخص های پیکرسنجی برای احتمال خطر بروز بیماری قلبی عروقی در بین مردان 31 الی 40 سال شهر سنندج باشد. آن چه مسلم است، این می باشد که هنجارهای توان خوازی و شاخص های پیکرسنجی به دست آمده در کشورها و مناطق مختلف با توجه به سن، جنس، قوم و نژاد، آب و هوا، فرهنگ اجتکاعی اقتصادی، تغذیه و ... فرق کند. پس بدیهی است ک هنجار به دست آمده برای مردان 31 الی 40 ساله ی شهر سنندج با بقیه ی هنجارهای به دست آمده از تحقیقات مختلف تفاوت داتشه باشد، اما به نظر می رسد که هنجار بدست آمده در تحقیق حاض قدری بالاتر از دیگر هنجارها است که این امر می تواند به دلیل تاثیر متغیر سن باشد.
کلیدواژه ها:
توان هوازی ، اندازه دور کمر (WC) ، نسبت دور کمر به دور لگن (WHR) ، شاخص توده ی بدن (BMI) ، درصد چربی بدن (BF%) ، عامل خطرزای قلبی عروقی (RF)
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا APSMC02_017 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/961843/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:اسعدی، وحید و رزم آرا، طه،1397،بررسی توان هوازی، شاخص های پیکر سنجی ( WHR ، BMI ، BF%,WC ) و سوخت و سازی عوامل خطرزای قلبی عروقی مردان غیر ورزشکار شهر سنندج،همایش ملی رویکردهای نوین در فیزیولوژی ورزشی،سقز،https://civilica.com/doc/961843
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، اسعدی، وحید؛ طه رزم آرا)
برای بار دوم به بعد: (1397، اسعدی؛ رزم آرا)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- تاثیر ماساژ درمانی و تمرینات قدرتی بر شاخص های آسیب اندام تحتانی فوتبالیست ها
- بررسی تاثیر کشش عضلات بر عملکرد حس عمقی و تعادل در مفصل زانوی بازیکنان فوتبال بعد از خستگی موضعی
- اثر هشت هفته تمرینات DNS بر تعادل و عملکرد حرکتی بیماران مبتلا به آلزایمر
- بازتاب مسئولیت های مدنی مدیران باشگاه های ورزشی
- تاثیر ۶ هفته پیاده روی با شدت متوسط بر توان هوازی و ترکیب بدن دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه شهرستان بهشهر
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
طرح های پژوهشی مرتبط جدید
- درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا (۶) بسته پیشنهادی برای مقابله با تبعات ویروس کرونا در ورزش
- راهکارهای حل مسئله «سلب امتیاز میزبانی باشگاه های ورزشی ایران»
- بررسی لایحه بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور (۴۹ . حوزه تربیت بدنی، ورزش و جوانان)
- تحلیل وضعیت مشارکت ورزش همگانی در ایران و تبیین چالش ها و موانع کلان
- موانع، الزامات و ملاحظات واگذاری باشگاه های فرهنگی - ورزشی استقلال و پرسپولیس
طرح های پژوهشی فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.