بررسی اثر مدت زمان فرایند پوشش دهی الکترولس بر روی رفتار فازی و خواص ساختاری پوشش مس اعمال شده بر روی سطح پودر تنگستن پیش فعال شده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین همایش علمی دانشجویی مهندسی مواد و متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: SCMEMI16_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 534
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امیری

دانشجوی کارشناسی

علی شانقی

مجتبی کزازی

دانشجوی کارشناسی

علی جعفری

کارشناسی ارشد

چکیده

پودرکامپوزیت مس-تنگستن به طور قابل توجهی برای طیف وسیعی از کاربردها همانند استفاده در الکترود، اتصالات الکتریکی، بسته بندی میکرو الکترونیک و مواد معدنی گرمادهی به دلیل خواص فیزیکی عالی مورد توجه قرار گرفته اند. متفاوت بودن قابل توجه خواص مس و تنگستن همانند اختلاف دانسیته و عدم انحلال فازی مس و تنگستن در هر دو فاز جامد و مایع ساخت کامپوزیت های W - Cu متراکم را با مشکل روبرو کرده است. در میان روشهای مختلف ساخت کامپوزیت تنگستن - مس ، یکی از روشهای متداول به دلیل دارا بودن مزایایی همانند تجهیزات آسان و ساده برای استفاده، کارآمد و ارزان بودن، فرایند الکترولس است، که کنترل پارامترهای مختلف پوشش دهی در فرایند الکترولس همانند دما، زمان و Ph از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این مقاله پوشش الکترولس مس با استفاده از سولفات مس بعنوان نمک اصلی، فرمالید بعنوان عامل کاهش دهنده، سدیم اتیلن دی آمین تترا استات بعنوان عامل ترکیب کننده بر روی سطح پودر تنگستن پیش فعال سازی شده در مدت زمانهای مختلف همانند 60 و 90 دقیقه اعمال شده است. سپس رفتار فازی و مورفولوژی پوشش به ترتیب با استفاده از FTIR XRD و FESEM مورد ارزیابی قرارگرفته است. متناسب با افزایش درصد حجمی پوشش مس و همچنین یکنواختی و همگنی آن که توسط تصاویر FESEM مشاهده شده، مدت زمان 90 دقیقه می تواند به عنوان مدت زمان بهینه در نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

الکترولس، پوشش مس، تلگستن، مدت زمان پوشش دهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.