بررسی تاثیر جداکننده ها بر کاهش نفوذ سنگدانه در بستر سست لجنی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک ایران
- کد COI اختصاصی: GEOTEC04_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 696
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی ژئوتکنیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی
استادیار مهندسی ژئوتکنیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی
چکیده
از عمده مشکلات اجرای موجشکنها در نواحی ساحلی، فرورفت مصالح خاکریز در بستر سست لجنی دریا به علت عدم وجود پی میباشد. میتوان با تغییر مصالح خاکریز یا موجشکن در نزدیکی بستر دریا باعث کاهش نفوذ و فرورفت مصالح شده و یک بستر اولیه مناسب ایجاد نمود. با توجه به اهمیت موضوع و ابعاد خاکریزها )موجشکنها(، در این پژوهش به مطالعه آزمایشگاهی نفوذ مصالح سنگی درشت دانه همراه با جداکننده ها در مقیاس بزرگ پرداخته شده است. برای این منظور از جعبه شیشه ای به طول و عرض 80 سانتیمتر و ارتفاع 001 سانتیمتر استفاده شده است که نصف آن با خاک رسی نرم پر شده بود. پس از ایجاد خاک لجنی با مقاومت برشی زهکشی نشدهای در حدود 0/5 تا 1 کیلو پاسکال، جداکننده ها )ژئوتکستایل1و یا ماسه(، که به عنوان لایه بستر ایفای نقش میکنند، بر روی خاک لجنی قرار گرفت و سپس مصالح درشت دانه بر روی مجموعه خاک نرم و جداکننده ها ریخته شد و میزان نفوذ آنی و چند روز بعد سنگدانه ها اندازهگیری شد. در ادامه، با اعمال سربار به روی مصالح درشت دانه میزان افزایش فرورفت و نشست در اثر سربار مجدد اندازه گیری شد. همچنین در این آزمایش اثر مقاومت برشی لایه رسی و نوع جداکننده ها )با مقاومتها و ضخامتهای مختلف( بر میزان نفوذ مصالح درشتدانه مورد ارزیابی واقع شد. نتایج آزمایشات نشان داد با ایجاد کردن یک لایه بستر بین کف لجنی و سنگدانه ها، فرورفت مصالح سنگی کاهش مییابد و نیز کاهش نفوذ در بستر لجنی با مقاومتهای پایین تر بیشتر است.کلیدواژه ها
بستر سست لجنی، کاهش نفوذ سنگدانه، جداکننده ها، مترس، ژئوسنتتیک، موج شکن.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.