مطالعه آزمایشگاهی مقاومت کششی شاتکریت مسلح شده با الیاف بازیافتی از تایر فرسوده

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC04_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد خوش

دانشجوی کارشناسی مهندسی معدن، دانشکده علوم زمین، دانشگاه صنعتی اراک

هادی عطاپور

استادیار دانشکده مهندسی علوم زمین، دانشگاه صنعتی اراک

محسن عباسپور

دکتری مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

شاتکریت به عنوان یکی از مصالح مهندسی، کاربردهای گسترده ای در فعالیتهای عمرانی و معدنی دارد. از جمله کاربردهای آن میتوان به کنترل زمین، پایدارسازی شیبهای سنگی و خاکی، نگهداری تونلها و فضاهای زیرزمینی اشاره کرد. تاکنون پیشرفتهای گستردهای در جهت بهبود خواص و رفتار مکانیکی شاتکریت صورت گرفته است. از مهمترین این پیشرفتها میتوان به استفاده از الیاف فوالدی در شاتکریت اشاره نمود. شاتکریت مسلح شده با الیاف فوالدی دارای خواص مقاومتی، تغییرشکل پذیری و جذب انرژی مناسبتری نسبت به شاتکریت معمولی میباشد. در سالهای اخیر تحقیقات زیادی در زمینه افزودن الیافهای جدید به شاتکریت انجام شده است. در مقاله حاضر به مطالعه آزمایشگاهی اثر استفاده از الیاف پلیاستر حاصل از تایرهای فرسوده بر مقاومت کششی شاتکریت پرداخته شده است. استفاده از این الیافهای بازیافتی از یک طرف دارای صرفه اقتصادی بوده و از طرف دیگر مشکل خوردگی الیاف فلزی در شاتکریت را حل میکند. بر اساس آمارهای موجود، سالیانه بیش از 01 میلیون حلقه تایر فرسوده معادل با 025 هزار تن در کشور تولید میشود. تولید این حجم از تایر فرسوده، مشکالت زیست محیطی فراوانی را به همراه دارد. بنابراین استفاده از این الیافهای بازیافتی در شاتکریت، عالوه بر مزایای فوق الذکر، سبب رفع مشکل زیست محیطی نیز میشود.

کلیدواژه ها

شاتکریت الیافی، مقاومت کششی، الیاف پلی استر، تایر فرسوده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.