نقش آب روی دوام سنگهای مارنی و ماسه سنگی در آزمایش دوام وارفتگی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک ایران
  • کد COI اختصاصی: GEOTEC04_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2955
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین جمشیدی

استادیار زمین شناسی، دانشگاه لرستان

یاسین عبدی

رامین ساریخانی

چکیده

در آزمایش دوام وارفتگی به منظور ارزیابی دوام سنگهای مختلف، از چرخه های تر و خشک شدن استفاده میشود. در این آزمایش از آب به عنوان عامل تسریع کننده تجزیه و تخریب سنگها استفاده میشود. به هر حال عدم حضور آب میتواند بر مقدار دوام در آزمایش دوام وارفتگی تاثیر گذار باشد. در این تحقیق به نقش آب در دوام وارفتگی سنگهای مارنی و ماسه سنگی پرداخته شده است. برای این آزمایش دوام وارفتگی با حضور آب و بدون آب تا 15 چرخه روی نمونه ها انجام شد. شاخص دوام نمونه ها در چرخه دوم و پانزدهم آزمایش تعیین شدند. تجزیه و تحلیل نتایج نشان میدهد که آب نقش مهمی در دوام وارفتگی نمونه مارن دارد در صورتی که برای نمونه گرانیت اینگونه نیست. دلیل این موضوع می تواند به ترکیب کانی شناسی نمونه ها نسبت داده شود به طوری که نمونه مارن دارای کانیهای حساس به آب هستند، حال آنکه کانیهای تشکیل دهنده گرانیت در برابر حضور یا عدم حضور آب حساسیت یکسانی از خود نشان میدهند.

کلیدواژه ها

آب، دوام وارفتگی، مارن، ماسه سنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.