ارزیابی میخ های خودحفار در پایدارسازی گودبرداری های عمیق شهری مطالعه موردی برروی گودبرداری پارکینگ، واقع در شهر اصفهان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مهندسی ژئوتکنیک ایران
- کد COI اختصاصی: GEOTEC04_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 779
نویسندگان
کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه آزاداسلامی واحد نجف آباد
استادیار گروه مهندسی عمران، دانشگاه آزاداسلامی واحد نجف آباد
کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشگاه آزاداسلامی واحد نجف آباد
چکیده
امروزه با توجه به توسعه و گسترش شهرها و افزایش تراکم جمعیت، تعداد طبقات زیرزمین و عمق گودبرداری افزایش یافته است. از سوی دیگر گودبرداری یکی از کارهای پیچیده و خطرناک مهندسی به شمار میرود که به منظور حفظ جان انسانهای داخل و خارج از گود، ساختمانهای مجاور و فراهم آوردن شرایط ایمن و مطمئن جهت انجام کار، میبایست دیواره های آن بوسیله روش های مختلف پایدارسازی شود. یکی از روش های پایداری جداره گودبرداری روش میخکوبی میباشد. سیستمهای مختلفی جهت پایدارسازی چنین گودهایی پیشنهاد شده اند که روش میخکوبی جزء ارزانترین و پرکاربردترین آنهاست معمولابا افزایش عمق دیواره گودهای عمیق طول المانهای موردنیازبه منظورپایدارسازی افزایش می یابدکه براساس دستورالعملها وروشهای مختلف )فرانسوی،روش آیین نامه راه آمریکا( میتوان باحفظ ضریب اطمینان وتغییرمکانهای ایجادشده درحدمجازمقدارطول حفاری رابه یک طول حداقل کاهش داد. روش حفاری در میخ کوبی به این صورت است که ابتدا با استفاده از دستگاه های حفاری یک گمانه حفاری میشود و با خروج ابزار حفاری )مته یا راد( از گمانه، میخ درون گمانه حفاری شده قرار میگیرد و سپس عملیات تزریق انجام میشود. البته در صورتی که لایه های خاک ریزشی نباشد استفاده از روش فوق امکان پذیر است. ولی در صورتی که لایه های خاک به شدت ریزشی باشند و ریزش خاک اجازه ی انجام حفاری را ندهد و یا انجام حفاری به روش معمول باعث افزایش زمان پروژه بیش از حد مجاز شود، میتوان از میخخودحفار بهره جست. این میخ خاکها از میله های توخالی تشکیل میشوند که حفاری و تزریق میتواند در یک مرحله انجام شود. برای کسب اطمینان از صحت نتایج مدلسازی عددی ابتدا این نتایج با اندازه گیری انجام شده برای یک گود در ابعاد واقعی که در فرانسه احداث شده بود و به پروژه کلوتره معروف است مقایسه گردید. لذا در این مقاله به مدلسازی عددی توسط نرم افزارFLAC3D جهت بررسی تغییرات ضریب اطمینان ، تغییرشکلهای حاصل از حفاری مرحلهای و نیروهای ایجاد شده در المانهای سازهای درگودی به عمق 0/51 متر تحت سربار و بدون سربار در قالب مطالعه موردی )پارکینگی واقع اصفهان( مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج حاکی از آن است که در تعیین ضریب اطمینان با سربار و بدون سربار روند تغییر طول میخها در عمق کاهشی میباشد. همچنین در حالت وجود سربار روند تغییر ضریب اطمینان کاهشی بوده است. به عبارت دیگر وجود سربار مقدار ضریب اطمینان را کاهش میدهد.کلیدواژه ها
گودبرداری، میخکوبی، تفاضل محدود ،FLAC3Dمقالات مرتبط جدید
- بوکسیت زایی در محدوده دشت ده غربی استان یزد
- زمین شناسی و کانی شناسی ذخیره بوکسیت طاقدیس کوه سیاه، زون زاگرس، استان بوشهر
- کاربرد استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی در فرایند هوشمندسازی تولید آلومینیوم
- بررسی تاثیرات استخراج بوکسیت بر محیط زیست و تغییرات اقلیمی
- مدیریت آلودگی ناشی از ضایعات معدن بوکسیت از طریق زیست پالایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.