بررسی چالش های حقوق زیست محیطی رودخانه ارس
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CNRE04_159
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 985
نویسندگان
استادیار گروه آموزشی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
چکیده
بی تردید قدرت هر کشوری برای مدیریت محیط زیست و منابع آب در درجه اول بستگی به وجود چارچوب حقوقی مدون برای مدیریت و حمایت از منابع آب دارد در ایران مسایل محیط زیستی بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست می باشد. با این وجود مشکلات محیط زیستی در قالبهای حقوقی روند فزاینده ای دارند . خلاءها و کاستی های گوناگون در قوانین و مقررات کارکرد سازمان حفاظت محیط زیست را از منظر حقوقی ناکارآمد ساخته است. این خلاءها و نبود برنامه های جامع توسعه پایدار کشور و عدم نظارت مجلس بر مسایل محیط زیستی بین المللی زمینه ساز عدم مدیریت جامع، یکپارچه و کارآمد محیط زیست و بحران در رودخانه ارس شده است. راه حل پیشنهادی لازم در این زمینه اتخاذ رویکرد مدیریت جامع و یکپارچه محیط زیست از طریق اصلاح قوانین محیط زیست و ادغام آن در بطن یک مجموعه و نیز ادغام نهادهای موازی محیط زیستی در قالب یک وزارتخانه قوی است. قوانین موجود در جهت حمایت از حقوق آب در ایران اغلب پیچیده و فاقد ضمانت اجرایی متناسب بوده و از شیوه مدرن مدیریت های حقوق و زیست محیطی آب به دور مانده است. قانون جامع آب ایران، در چارچوب قانون اساسی و سیاست نظام، ضمن توجه به ارزش محیط زیست، اقتصادی، امنیتی و سیاسی، حقوقی آب، با رفع چالشهای موجود به حمایت کیفری کارآمد از حقوق آب پرداخته است.کلیدواژه ها
حقوق ، محیط زیست ، خسارت، رودخانه ارسمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.