استفاده از نانومواد سلولزی برای تصفیه و حذف آلاینده های منابع آب

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE04_150
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی روحانی

استادیار علوم و صنایع چوب و کاغذ، گروه سلولزی و بسته بندی، پژوهشکده شیمی و پتروشیمی، پژوهشگاه استاندارد، کرج، ایران

معراج شرری

استادیار گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران

چکیده

این مقاله بر روی گردآوری و مطالعه پژوهش های انجام گرفته در زمینه جذب و جداسازی انواع آلاینده های منابع آبی توسط نانومواد سلولزی و ترکیبات عامل دار حاصل از آن تمرکز دارد. فرآورش و عامل دار کردن نانومواد سلولزی و نتایج حاصل از استفاده آنها برای حذف و جداسازی فلزات سنگین و انواع آلاینده های آلی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. فلزات سنگین و آلاینده های آلی نظیر رنگ ها، مشتقات نفتی، حشره کش ها و ترکیبات دارویی از عمده ترین آلاینده های منابع آب محسوب می شوند. ترکیب خواصی نظیر استحکام زیاد، سطح شیمیایی آبدوست و سطح ویژه بالا نانومواد سلولزی را به عنوان موادی امید بخش برای ساخت فیلترها و غشاها به منظور جداسازی انتخابی آلاینده ها از منابع آب شرب و صنعتی تبدیل کرده است. جذب انتخابی مواد آلوده کننده آب به شدت به گروه های عاملی موجود در سطح نانوسلولز بستگی دارد. تبدیل الیاف سلولز به نانومواد سلولزی موجب افزایش شدید سطح ویژه آن می شود. این افزایش سطح ویژه منجر به افزایش قابلیت دسترسی به گروه های هیدروکسیلی موجود در سطح نانوسلولز شده و امکان پیوند گروه های عاملی نظیر گروه های کربوکسیل، سولفونات و فسفونات بر روی سطح نانوسلولز به منظور جذب و حذف انتخابی مواد آلاینده در تصفیه آب را فراهم می سازد.

کلیدواژه ها

نانوسلولز، غشاء، فیلتر، آلاینده، گروه های عاملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.