ارزیابی ویژگی های آناتومیکی و شیمیایی کاه گندم جهت استفاده در صنایع سلولزی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CNRE04_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1750
نویسندگان
استادیار، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
با توجه به محدودیتهای حاضر در برداشت چوب از جنگل، پسماند گیاهان کشاورزی گزینه ای مناسب به عنوان ماده اولیه برای استفاده در صنایع سلولزی کشور می باشند. به نظر می رسد اگر بتوان از این ضایعات، محصولات رقابتی و مناسب جهت عرضه به بازار تولیدکرد، بتوان بخش اعظمی از مشکلات کمبود چوب در کشور را حل نمود. با توجه به اینکه ایران کشوری کشاورزی است تا صنعتی لذا دارای پتانسیل لازم جهت استفاده از پسماند گیاهان کشاورزی در صنایع کاغذ و فراورده های مرکب چوبی را دارد. گندم به عنوان غذای اصلی اغلب جوامع ازجمله ایران یک کالای استراتژیک و راهبردی بوده و به دلیل سازگاری گسترده کشت با شرایط مختلف آب و هوایی، سهولت کشت، امکان نگهداری طولانی مدت، ارزش غذایی بالا و قابلیت مصرف در اشکال مختلف از جایگاه ویژ ه ای برخوردار است .همچنین، گندم از لحاظ داشتن پروتئین، کربوهیدرا ت ها، چربی، مواد معدنی و ویتامین ها نسبت به سایر اقلام خوراکی دارای ارزش غذایی بیشتری می باشد. به همین جهت تلاش دولتمردان، افزایش سطح زیرکشت وتولید آن می باشد. نتایج اندازه گیری مورفولوژیکی کاه گندم نشان داد که طول، قطر، ضخامت و ضخامت حفره الیاف به ترتیب برابر با 1/14 میلیمتر، 19/52، 4/39 میکرون و 10/59 میکرون می باشد. همپنین آنالیز ترکیبات شیمیایی کاه گندم مشخص کرد که میزان سلولز، لیگنین، همی سلولزها و مواد استخراجی محلول در حلال آلی به ترتیب برابر با 49/78، 19/64، 20/37 و 4/93 درصد می باشد. نتایج تحقیق نشان داد که ساقه کلزا بعنوان یک منبع کشاورزی از نظر ساختمان آناتومیکی پتانسیل مناسبی برای استفاده در صنایع سلولزی را دارد.کلیدواژه ها
کاه گندم، صنایع سلولزی، ترکیبات شیمیایی.مقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.