مطالعه ی آزمایشگاهی و مدلسازی ریاضی ازناسیون پساب صنعتی آلوده به سولفامتوکسازول
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CNRE04_138
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 699
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار گروه مهندسی شیمی دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز
استاد گروه مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی تبریز
چکیده
در این پژوهش تجزیه نوعی آنتی بیوتیک تحت عنوان سولفامتوکسازول که به میزان زیاد در آب ها و پساب های صنعتی و آزمایشگاهی وجود دارد و موجب خطرات زیست محیطی بسیار شده، مورد مطالعه قرار گرفته است. فرآیند موردنظر در این تحقیق جهت حذف سولفامتوکسازول از آب و پساب صنعتی توسط ازناسیون انجام گرفته است. بنابراین راکتور حبابی مناسب جهت استفاده در این آزمایش طراحی گردید. سپس پارامترهای موثر در راکتور شناسایی و مطالعه آزمایشگاهی روی آن انجام گرفته است. از طرف دیگر برای مطالعه ی دقیق تر ابعاد مختلف آزمایش، مدل سازی سیستم برای پیش بینی رفتار سیستم در رابطه با غلظت آلاینده درون راکتور انجام گرفت. برای این منظور، ابتدا به بررسی سینتیک واکنش بین ازن و سولفامتوکسازول درون راکتور پرداخته شد تا ثوابت سرعت و هم چنین درجه ی واکنش برای شرایط مختلف آزمایش به دست آید. سپس با نوشتن موازنه ی جرم درون توده ی مایع معادله ی حاکم بر آلاینده ی مدنظر درون مایع حاصل شده و با استفاده از روش رانگ-کوتای مرتبه ی چهار حل شد. در نهایت برای اعتبارسنجی نتایج معادلات، مقایسه ی نتایج آزمایشگاهی و مدل سازی با یکدیگر انجام گرفت. نتایج حاصل از مدل سازی و داده های آزمایشگاهی حاکی از اعتبار مدل ریاضی و پیش بینی دقیق رفتار غلظت آلاینده درون آب بود.کلیدواژه ها
ازناسیون، جذب شیمیایی، راکتور حبابی، سولفامتوکسازول، آب.مقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.