برآورد میزان فرسایش و تولید رسوب با مدل MPSIAC (مطالعه موردی: حوضه بانرحمان در استان ایلام)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE04_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نگار ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیابان زدایی، دانشگاه ایلام

چکیده

امروزه فرسایش خاک به عنوان خطری برای رفاه انسان و حیات او بشمار می آید در مناطقی که فرسایش کنترل نمی شود خاک ها به تدریج فرسایش یافته و حاصل خیزی خود را از دست می دهند لذا بررسی موضوع فرسایش ضرورت می یابد. هدف از تحقیق حاضر برآورد شدت فرسایش و میزان رسوب حوضه بانرحمان با استفاده از مدل تجربیMPSIAC است تا به توان، راهکارهایی یافت که از فرسایش خاک و هدر رفتن آب جلوگیری کند و یا آن را به حداقل برساند. پس از تعیین حدود حوضه پارامترهای مورد نیاز جمع آوری شده و در قالب موضوع فرسایش تجزیه و تحلیل شده اند از بین روش های متعدد تعین میزان رسوب روشMPSIAC انتخاب گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد با جمع کردن امتیاز 9 عامل موثر در مدل MPSIACضریب رسوبدهی در این حوضه 102/68 و مقدار رسوب ویژه 7/8 مترمکعب در کیلومتر مربع در سال می باشد.حوضه آبخیز بانرحمان از نظر فرسایش و رسوبدهی ویژه در کلاس کم می باشد.

کلیدواژه ها

فرسایش و رسوب، حوضه بانرحمان، مدل MPSIAC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.