استفاده از کاغذهای حساس به آب به منظور بررسی اثر متغیرهای فشار، نازل، ارتفاع بوم و سرعت باد بر بادبردگی سم از سمپاش های کشاورزی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE04_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 883
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدحسین فتاحی

استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه مراغه

امین حاضروظیفه

استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم دانشگاه مراغه

امین عباسی

استادیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه مراغه

چکیده

در اغلب کشورهای جهان و مخصوصا کشورهای در حال توسعه، سلاح سم و مبارزه شیمیایی برای حفاظت گیاهان نقش اصلی را ایفا می نماید که خطرات زیست میطی زیادی ایجاد می کند. بادبردگی به طور فزاینده ای یکی از مسائل مهم در عملیات سم پاشی است که سبب بروز مشکلاتی از قبیل کنترل غیر موثر آفات، اتلاف زمان، گیاه سوزی، افزایش هزینه های کنترل آفات، بالارفتن مقدار باقیمانده ی آفت کش ها در محصولات کشاورزی، آلودگی محیط زیست و به خطر افتادن سلامت انسان و دام می شود. فاکتور اصلی در کنترل بادبردگی کنترل اندازه قطرات سم می باشد. در این مطالعه اثرات چهار متغیر موثر بر پدیده بادبردگی سم شامل نوع نازل (نازل با سوراخ خروجی متفاوت)، فشار سم پاشی، ارتفاع بوم سم پاشی و سرعت باد روی اندازه ی ذرات (قطر میانه ی حجمی مجموع قطرات) در یک تونل باد (شرایط کنترل شده و بدون اغتشاش هوا) مورد بررسی قرار گرفتند. آزمایش ها به صورت فاکتوریل اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کاملا تصادفی با دو تکرار انجام شد. کاغذهای حساس به آب در فواصل 0/8، 1/6 و 2/4 متری از انتهای پاشش نازل برای آشکارسازی اندازه ی قطرات استفاده شدند. نتایج نشان دادند که افزایش مقدار سطوح فشار سم پاشی، سرعت باد و ارتفاع بوم در فاصله ی مورد نظر بادبردگی را بیش تر کرده، ولی با افزایش سطح روزنه سم پاشی نازل مقدار آن کم تر می شود.

کلیدواژه ها

اندازه ی ذره، بادبردگی، تونل باد، کاغذ حساس به آب،

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.