پهنه بندی کیفی آب زیرزمینی با استفاده از روش کوکریجینگ (مطالعه موردی: دشت داراب)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE04_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 372
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس صدق آمیز

هیات علمی دانشگاه شیراز – دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب

اسماعیل سهیلی

هیات علمی دانشگاه شیراز – دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب

چکیده

هدف از این تحقیق پهنه بندی کیقیت آب زیرزمینی دشت داراب در استان فارس می باشد. به این منظور از اطلاعات شوری آب 71 چاه در فصول مختلف سال آبی 1397-1396 استفاده شده است. آنالیز داده ها در محیط GIS انجام شده است و از روش کوکریجینگ در این نرم افزار برای تهیه نقشه های پهنه بندی استفاده شده است. بعنوان یک هدف فرعی سعی شده است که تاثیر متغیر ثانویه در دقت نتایج حاصله ارزیابی گردد، لذا از سه متغیر هدایت الکتریکی آب زیرزمینی در بهار1397، زمستان و پاییز 96، بعنوان متغیر ثانویه در مدل سازی زمین آماری استفاده و نتایج حاصله مقایسه شده اند. نتایج اعتبارسنجی و تست مدل ها نشان می دهد که تفاوت قابل توجهی بین آنها وجود ندارد، لذا می توان گفت که در استفاده از روش کوکریجینگ، از هر یک از متغیرهای مورد اشاره می توان بعنوان متغیر ثانویه استفاده کرد. همچنین نتایج پهنه بندی نشان میدهد که هدایت الکتریکی آب زیرزمینی در جهت شمال به جنوب دارای روند افزایشی شدید و در جهت شمال غربی به جنوب شرقی تقریبا ثابت و یا دارای تغییرات اندک است. نقشه های واریانس خطا نیز نشان می دهند که میزان خطا در مناطقی که هدایت الکتریکی آب زیرزمینی کم است، نسبتا کم و در مناطقی که هدایت الکتریکی آب زیرزمینی زیاد است، قابل توجه می باشد.

کلیدواژه ها

کیفیت آب زیرزمینی، زمین آمار، روش کوکریجینگ، نیم تغییر نمای متقابل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.