بررسی مشکلات زیست محیطی دریاچه ارومیه و ارائه راهکار

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE04_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بهادرانی

دانشجوی کارشناسی ارشد چغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد واحد شهرری

چکیده

خشک شدن تدریجی دریاچه ارومیه، مدت هاست که به مساله ای ملی بدل شده است. بزرگ ترین دریاچه ی داخلی ایران و دومین دریاچه ی آب شور دنیا است. حیاط وحش و محیط زیست این دریاچه و اطراف آن از جاذیه های بسیار زیبای منطقه آذربایجان است که گونه های بسیار زیادی از گیاهان و جانوران را در خود جای داده است. از این رو حفظ این دریاچه از اهمیت خاصی برخوردار است. توسعه کشاورزی یکی از علل اصلی خشک شدن دریاچه ارومیه می باشد. کبه عنوان یکی از مهم ترین تالاب های ایرانی ثبت شده در کنوانسیون رامسر بنا به دلایل متعدد، از جمله اجرای پروژه های توسعه ای اقتصادی، نظیر احداث بزرگراه شهید کلانتری روی دریاچه و سدهای متعدد مخرنی روی رودخانه های تغذیه کننده آن با مشکل خشکیدن مواجه شده است. به نظر می رسد انجام پروژه های اقتصادی واجد آثار شدید زیست محیطی در دریاچه ارومیه مغایر با تعهد به استفاده معقول از دریاچه و سایر اصول و قواعد عام حقوق بین الملل محیط زیست باشد. ایران بایستی در راستای بهبود وضعیت دریاچه ارومیه از ظرفیتهای داخلی و بین المللی موجود استفاده نماید.

کلیدواژه ها

تالاب، دریاچه ارومیه، کنوانسیون رامسر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.