تهیه نانوکامپوزیت بر پایه مزوساختار سیلیکای اصلاح شده با جینجرول برای انتقال داروی ضد سرطان سیس پلاتین

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی نانو ساختارها علوم و مهندسی نانو
  • کد COI اختصاصی: NCNNN03_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان ابوالفتحی

دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، حکیمیه، تهران، ایران

محمدرضا سازگار

دانشکده شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، حکیمیه، تهران، ایران

چکیده

سرطان یک اختلال ژنتیکی است که در آن کنترل نرمال رشد سلول ها از بین رفته است. علت دقیق این پدیده همچنان نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا مواردی که موجب اختلال در فعالیت سلول ها می شوند در هسته سلول اشکال وارد کنند. سرطان بعد از بیماری های قلبی و عروقی دومین علت مرگ و میر را در جهان شامل می شود. با گسترش دانش پیرامون این بیماری پیشرفت های زیادی نیز برای درمان آن صورت پذیرفته است. با وجود این، اثرات سمی داروهای شیمی درمانی همچنان یکی از معضلات درمان به شمار می آید. با توجه به عوارض جانبی ناشی از شیمی درمانی تحقیقاتی مبنی بر سنتز نانو حامل های کامپوزیتی به منظور دارو رسانی هدفمند داروی ضد سرطان صورت گرفته است که در این سیستم ها زمان، مکان و سرعت آزاد شدن دارو به خوبی کنترل خواهد شد. نانو حامل های کامپوزیتی بر پایه مزوپروس سیلیکا قابلیت حمل مقادیربیشتری از دارو را از خود نشان می دهند، زیست سازگاری بالایی با محیط بیولوژیکی درون بدن دارند و به دلیل دارا بودن پایداری بالای فیزیکی و شیمیایی می توان آنها را به بافت مورد نظر هدایت کرد. استفاده از این نانو حامل ها موجب کاهش اثرات جانبی مخرب دارو بر بافت های سالم شده و به دوزهای پایین تری از دارو جهت اثر مطلوب نیاز خواهیم داشت. هدف از انجام این پروژه این است که با کپسوله کردن داروی سیس پلاتین در یک نانوساختار مزوبروس با کپسوله شدن در یک پلیمر طبیعی مانند جینجرول عوارض جانبی در حذف کرده و تاثیر دارو افزایش یابد و مقدار مصرف دارو به شدت کاهش پیدا کند.

کلیدواژه ها

سرطان، نانوحامل ها، مزوبروس سیلیکا، جینجرول، سیس پلاتین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.