بررسی پارامترهای عملیاتی بر نمک زدایی نفت خام به روش فیلتراسیون غشایی با استفاده از غشاهای نانوحفره پلی وینیلیدن فلوراید

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی نانو ساختارها علوم و مهندسی نانو
  • کد COI اختصاصی: NCNNN03_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 654
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرعلی رستمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی نفت، واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران

امیر منصوری زاده

استادیار، گروه مهندسی شیمی، مرکز علوم و تحقیقات غشا، واحد گچساران، دانشگاه آزاد اسلامی، گچساران، ایران

چکیده

نمکزدایی یکی از فرایندهای مهم صنعت نفت می باشد که به روش های گوناگونی انجام می گیرد. امروزه فرایند جداسازی غشایی کاربردهای زیادی در صنایع نفت و گاز پیدا کرده اند. در این تحقیق، بمنظور نمکزدایی از نفت خام گچساران از یک سیستم فیلتراسیون غشایی استفاده شده است. بدین منظور، از غشاهای الیاف توخالی آبگریز پلی وینیلیدن فلوراید (PVDF) با ساختار نانو حفره استفاده شده است. غشای استفاده شده دارای اندازه متوسط حفره سطحی 36 نانومتر و تخلخل کلی 77% می باشد. همچنین زاویه تماس سطحی غشای استفاده شده 84 درجه می باشد که نشان دهنده خاصیت آبگریزی غشا می باشد. از تست فیلتراسیون غشایی، مشخص شد با افزایش دما و فشار عملیاتی و همچنین شدت جریان مایع در ماژول غشایی می توان شار تراوایی نفت را افزایش داد. درصد پس زنی آب نمک 70% برای غشای ریز متخلخل PVDF پس از مدت زمان تقریبی 200 دقیقه از عملیات فیلتراسیون غشایی بدست آمده است.

کلیدواژه ها

غشای الیاف توخالی PVDF، فیلتراسیون غشایی، نمکزدایی نفت خام، پارامترهای عملیاتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.