مکانیزم خوردگی بتن و روش های ممانعت از آن

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی صنعت سیمان و افق پیش رو
  • کد COI اختصاصی: CEMENT05_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 929
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه حسینی صالحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد و پلیمر، دانشگاه حکیم سبزواری

سیدعلیرضا حسینی

استادیارگروه مهندسی مواد و پلیمر، دانشگاه حکیم سبزواری

مصطفی علیشاهی

استادیارگروه مهندسی مواد و پلیمر، دانشگاه حکیم سبزواری

چکیده

بتن یکی از پرمصرف ترین مصالح ساختمانی در جهان است که در شرایط اقلیمی مختلف به کار گرفته می شود. خوردگی یکی از عوامل تخریب بتن هاست که به شدت کارآیی و و عملکرد بتن و سازه مربوطه را تحت تاثیر قرار می دهد. هزینه های زیادی که سالانه به جهت تخریب ناشی از خوردگی بتن پرداخت می شود سبب علاقه شدید پژوهشگران به شناخت و بررسی پدیده خوردگی بتن شده است. در این ارتباط اصطلاح خوردگی بتن به خوردگی آرماتور موجود در بتن های مسلح اطلاق می شود. در شرایط محیطی مناسب به دلیل طبیعت فوق العاده قلیایی محیط بتن تشکیل یک لایه روئین نانومتری از جنس اکسید آهن روی سطح آماتور از خوردگی بتن جلوگیری می کند. ولی ورود یون های مخرب نظیر یون کلر به بتن و یا تغییر اسیدیته بتن می تواند سبب شکست و انحلال لایه روئین شده و خوردگی بتن را به همراه داشته باشد. این تحقیق مروری در ابتدا به بررسی ماهیت و مکانیزم خوردگی بتن و نقش اجزای سازنده سیمان بر آن ها می پردازد. سپس روش های مختلف جلوگیری و یا کاهش خوردگی بتن را معرفی کرده و برخی از بازدارنده های خوردگی مورد استفاده برای کاهش اثرات خوردگی بتن را بررسی می کند.

کلیدواژه ها

خوردگی بتن، آرماتور فولادی، لایه روئین، بازدارنده خوردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.