تاثیر پومیس و زئولیت بر دوام بتن خودتراکم در برابر حملات اسیدی،کربناته شدن و محیط های دریایی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی دوام بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCD01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 458
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیانوش صمیمی

پژوهشگر انستیتو اینسا فرانسه و مدیر بخش R&D ، QC ، دوام و توسعه پایدار شرکت مهندسان مشاور ایمن راه

جواد لیریایی

کارشناس ارشد بخش R&D شرکت مهندسان مشاور ایمن راه

سیهام کمالی برنارد

استاد و پژوهشگر انستیتو اینسا فرانسه

چکیده

بتن خود تراکم به دلیل روانی و سادگی استفاده آن دارای مزایای غیرقابل انکاری می باشد. از آنجائیکه در مطالعات انجام شده به رفتار بتن خود تراکم حاوی پومیس و یا زئولیت در برابر محیطهای مخرب همچون حملات اسیدی و کربناتاسیون کمتر پرداخته شده است، لذا هدف اصلی این پروژه تحقیقاتی تمرکز بر روی این مقوله می باشد. در این مقاله، به تاثیر جایگزینی جزئی %10 و %15 سیمان پرتلند توسط پومیس و زئولیت بر روی فاز خمیری و مقاومت فشاری بتن خود تراکم پرداخته شده است. همچنین ویژگی های دوامی این نوع بتن ها همچون مقاومت در برابر حملات اسیدی، کربناتاسیون و محیط های دریایی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که رفتارهای متفاوت بتن ها بستگی به ماهیت پوزولان ها دارد. بتن خود تراکم حاوی پومیس مقاومت فشاری تقریبا0 برابر با بتن شاهد در سنین جوان از خود نشان می دهد، در صورتیکه مقاومت آن در سنین بالاتر بیشتر از بتن شاهد می باشد. برعکس آن، بتن خود تراکم با زئولیت، مقاومت فشاری کمی در مقایسه با بتن شاهد در تمامی سنین به دلیل تخلخل بالای ایجاد شده در طی دوران آماده سازی این نوع بتن از خود نشان می دهد. نتایج این پژوهش اثر مثبت جایگزینی جزئی سیمان پرتلند توسط %10 و %15 پومیس و %15 زئولیت را نیز نشان می دهد. همچنین در مطالعه پدیده کربناتاسیون، مقاومت کم بتن های خود تراکم حاوی پوزولان را نیز نشان می دهد. که این ویژگی بیشتر در بتن های حاوی زئولیت بیشتر به چشم می خورد. قابل ذکر است که، مطالعات مکمل بر روی طرح مخلوط و خواص فاز خمیری بتن های خود تراکم حاوی زئولیت به منظور بهبود مقاومت فشاری به طور قطع امکان بهبود کارایی و بهره وری بهتر از این پوزولان طبیعی را افزایش می بخشد.

کلیدواژه ها

پومیس، حملات اسیدی، زئولیت، کربناته شدن، محیط های دریایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.