بررسی نفوذ درازمدت یون کلرید و تخمین عمرمفید خدمت رسانی در سازه های بتن مسلح حاشیه خلیج فارس

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی دوام بتن
  • کد COI اختصاصی: NCCD01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید صافحیان

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علو م و تحقیقات، دانشکده مهندسی عمران، معماری و هنر، گروه تخصصی مهندسی و مدیریت ساخت، تهران، ایران

علی اکبر رمضانیانپور

مرکز تحقیقات تکنولوژی و دوام بتن، دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران

چکیده

گسترش ساخت سازه های بتنی در حاشیه خلیج فارس و همچنین خرابی های گسترده آن در این منطقه، تحقیقات در زمینه ساخت سازه های بادوام بالا و همچنین پایش میزان دوام بتن در دوره پس از ساخت را الزامی می نماید. هدف این تحقیق، بررسی و ارزیابی پارامترهای اصلی حاکم بر پدیده انتشار یون کلرید در بتن در محیط خلیج فارس می باشد. بدین منظور مجموعه آزمایش های دوام برروی سازه های بتنی واقعی در بندرامام خمینی(ره) و در مجاورت آب دریا انجام شده است. عمر بهره برداری سازه ها در زمان بررسی 5 سال بوده و به دو روش درجا و پیش ساخته اجرا شده اند. آزمایش های محلی در سه شرایط رویارویی اتمسفری، پاششی و جزرومدی می باشد. همچنین آزمونه های بتنی مشابه با بتن مصرفی در سازه ها (حاوی دوده سیلیس) در آزمایشگاه ساخته و آزمایش های مرتبط با دوام روی آنها انجام شده است. نتایج کمی و کیفی ارائه شده در این تحقیق گویای نقش حایز اهمیت شرایط در معرض یون کلرید، مشخصات بتن، شرایط جوی و هندسه سازه در جهت بهبود شاخص های دوام بتن می باشد. بعلاوه نتایج نشان می دهد که وجود ترک در بتن ناشی از ضعف اجرا و بارگذاری و یا عدم رعایت مشخصات فنی در اجرای سازه های بتن مسلح، نفوذ یون کلرید در بتن را بشدت افزایش خواهدداد.

کلیدواژه ها

دوام بتن، نفوذ یون کلرید، خوردگی آرماتور، عمرمفید، خلیج فارس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.