لایه های شفاف عایق انرژی گرمایی و اشعه فرابنفش

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مهندسی انرژی و نانو فناوری ایران
  • کد COI اختصاصی: IRCIVILC01_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 675
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین پرویزی

عضو پژوهشسرای دانش آموزی زرین شهر , پژوهشسرای دانش آموزی زرین شهر . اصفهان

رضا کشاورزی

پسا دکتری , دانشکده شیمی دانشگاه اصفهان

چکیده

خورشید کره ای متشکل از گازهای داغ است. انرژی خورشید با واکنش های هم جوشی هسته ای رخ داده در مرکز آن ایجاد می شود. و از آن جایی که یکی از راه های انتقال انرژی حرارتی، تابش است. یک جسم با دمای معین، می تواند انرژی خود را از طریق تابش به سایر اجسام منتقل کند. گرما همیشه از جسم گرم تر به جسم سرد تر منتقل می شود. در فضای منظومه شمسی، خورشید جسم گرم تر محسوب می شود و فضای پیرامون آن جسم سردتر؛ لذا حرارت از خورشید به محیط اطراف آن منتقل می شود. خورشید مقدار بسیار زیادی تابش الکترومغناطیس دارد. مقدار توان تابیده شده از سطح خورشید برابر با 1023 ×3.83 است . شیشه های کم مصرف انرزی: شامل لایه هایی هستند که با عنوان عایق دمایی عمل میکنند که حالت نامرئی و شفاف دارند و با میکروسکوپ قابل تشخیص میباشند.این پوشش ها مانع ورود حرارت از محیط به ساختمان و باالعکس میشود،همچنین مانع از انتقال گرمای داخلی ساختمان به خارج و یا سرمای داخل اتاق به محیط میشود ; بنابراین حدر رفت حرارتی از طریق این شیشه ها به حداقل میرسد. از سال 1995 تحقیق و پژوهش بر روی این لایه ها آغاز شده که تا کنون روش های بسیار زیادی با مواد بسیار فراوان انجام شده که هر کدام به نحوه خود دارای مشکلاتی است که از مهمترین آن ها میتوان به گران بودن مواد که از فلزات گرانبهایی چون نقره و طلا و... مورد استفاده قرار گرفته شده و روش های لاایه نشانی که اکثرا به صورت فیزیکی بوده و هزینه بالایی داشته و بیشتر به صورت آنلاین باید مورد استفاده قرار میگرفتند. ولی در این روش از مواد ارزان و مواد ارزان قیمت و در دسترس استفاده شده و تلاش بر ساده بودن تکنولوژی بوده که میشه به روش سنتز مواد از روش سل-ژل اشاره کرد که به صورت انبوهی از هزینه اضافی جلوگیری کرده و نسبت به روش های دیگر از هزینه پایین تری برخوردار است.

کلیدواژه ها

آلومینیوم اکسید ، روی اکسید ، سل-ژل ، لایه نشانی غوطه وری ، پراش پرتو ایکس ، میکروسکوپ نیروی اتمی ، طیف عبوری فرابنفش- مرئی-مادون قرمز ، میکروسکوپ الکترونی روبشی ، اشعه مادون قرمز ، اشعه فرابنفش ، سیلیسیوم دی اکسید ، تیتانیوم دی اکسید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.