فناوری بلاکچین و کاربردهای آن در حسابداری و حسابرسی بخش عمومی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: هفدهمین همایش ملی حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: IAAC17_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 841
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غریبه اسماعیلی کیا

استادیار، حسابداری، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

چکیده

هدف: در سالیان اخیر دولت ها به دلیل تقاضا از جانب عموم مردم، بطور فزایندهای بر بهبود عملکرد بخش عمومی و همچنین ارتقای ایفای مسئولیت پاسخگویی عمومی تمرکز نموده اند. لازمه دستیابی به این اهداف، افزایش کارایی و اثربخشی از طریق ارائه و تهیه خدمات کم هزینه تر، مناسب تر و با کیفیت بالاتر به شهروندان است. هم اکنون بلاکچین به عنوان یک فناوری نوین، گزینه ای در دسترس دولت هاست تا خدمات خود را با کارایی بیشتر، امن تر و شفافیت بالاتر ارائه نمایند، لیکن هنوز سردرگمی بسیاری در رابطه با این موضوع وجود دارد. بدون درک شفافی از چیستی بلاکچین، اثرات و کاربردهای بالقوه آن در بخش عمومی قابل درک نخواهد بود. لذا هدف پژوهش، معرفی این فناوری و شناسایی کاربردهای آن در حوزه حسابداری و حسابرسی بخش عمومی است.روش: پژوهش حاضر به روش کتابخانه ای انجام شده است. لذا از طریق مطالعه و بررسی نوشتارهای تخصصی موجود اقدام به بررسی ابعاد موضوع و دستیابی به اهداف پژوهش نموده است. یافته ها: فناوری بلاکچین در زمینه های متعدد حسابداری حسابرسی بخش عمومی از جمله حسابرسی بخش عمومی، مدیریت هزینه در بخش عمومی و کاهش تقلب مالی و فساد کاربردهای بالقوه ای دارد. در عینحال، باید توجه شود که نگاه واقع بینانه به این فناوری و شرایط بکارگیری آن ضرورت دارد، نخست آنکه این فناوری راه حلی برای تمام مشکلات بخش عمومی نیست و ثانیا استفاده از آن چالش های خاصی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. این مطالعه برای نخستین بار، بطور خاص بر کاربردهای بلاکچین را در حسابداری و حسابرسی بخش عمومی تمرکز نموده است

کلیدواژه ها

فناوری بلاکچین، بخش عمومی، پاسخگویی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.