سال انتشار: 1397
محل انتشار: چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی
کد COI مقاله: NEICC04_004
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 887
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی سیر تطور تاریخی موارد خمس و زکات در آراء ائمه معصومین و تطبیق آن با حکمت وضع این دو واجب مالی توسط شارع
چکیده مقاله:
تاریخ صدر اسلام به معنای زمان حضور ائمه معصومین معیار خوبی در جهت استخراج نهادهای صحیح و کارا در بعد فردی و اجتماعی زندگی انسان محسوب می شود. استفاده از این معیار نیازمند نگاهی اجتهادی، موضوع شناسی دقیق و در نظر گرفتن مقتضیات زمان است. از طرفی یکی از موضوعات مهم مطالعه زوایای گوناگون مربوط بهدرآمدها یا منابع مالی دولت اسلامی است. در این راستا تحلیل تاریخی_ اقتصادی موارد درآمدی دولت های اسلامی صدر اسلام ضروری به نظر می رسد. اما از آنجا که در مذهب تشیع یکی از منابع دینی سیره و سنت پیامبر و حضرات معصومین است، لازم به نظر می رسد تا در این تحلیل تاریخی_ اقتصادی، نظر و عملکرد ائمه معصومین در این حوزه ملاک تحلیل قرار گیرد. در این نوشتار سعی بر انجام مطالعه ای موردی در تاریخ دو نهاد مالی خمس و زکات و استخراج دیدگاه ائمه معصومین است تا از این طریق بتوان منطق این بزرگواران و حکمت تغییراتی که در موارد این دو نهاد مالی رخ داده است را دریافت تا در نهایت بتوان ساختار صحیح این دو نهاد اقتصادی نظام اسلامی را در عصرکنونی و برای تمدن نوین اسلامی پی ریزی نمود
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NEICC04_004 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/958980/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:کاظمی، محمد مهدی و کاشیان، عبدالمحمد،1397،بررسی سیر تطور تاریخی موارد خمس و زکات در آراء ائمه معصومین و تطبیق آن با حکمت وضع این دو واجب مالی توسط شارع،چهارمین همایش ملی تمدن نوین اسلامی،تهران،https://civilica.com/doc/958980
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، کاظمی، محمد مهدی؛ عبدالمحمد کاشیان)
برای بار دوم به بعد: (1397، کاظمی؛ کاشیان)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
نظرات خوانندگان
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی اثر ریزدانه ها بر نفوذپذیری و مقاومت بتن متخلخل
- آسیب شناسی و تحلیل روند تحقیقات در حوزه زکات و پیشنهاداتی برای تحقیقات آینده
- کار آفرینی در آموزش
- رویکرد تحلیلی-ریاضی به مساله حباب های اقتصادی و نقش آن در طراحی سیستم های هشداردهنده بحران های اقتصادی
- نگاهی نو به ماهیت اقتصادی و فقهی پول های رمز پایه
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- رابطه جهت گیری مذهبی و تاب آوری با رضایت از زندگی زنان خانه دار
- نقش موسیقی و ریتم در سیمای معنوی بشریت پس از اسلام
- قران و بهبود تعاملات اجتماعی
- پیامبر پرچم دار وحدت در جامعه جهانی
- دیدگاه های فقهی ملااحمد نراقی ومیرزا مسیح استر ابادی و شیخ جعفر کاشف الغطا در مورد ولایت فقیه
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.