ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی پوست نارنج
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA05_216
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 489
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه ارومیه
استاد، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه ارومیه
استادیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه ارومیه
چکیده
در بین میوه ها، مرکبات به عنوان ذخایر مهم فلاونوئید، دارای فعالیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی می باشند. پوست مرکبات محصول جانبی مهمی در صنایع مرکبات است و مقدار زیادی از پوست به عنوان زباله تولید می شود. عصاره و اسانس پوست مرکبات دارای فعالیت های مختلف بیولوژیکی مانند ضد میکروبی و فعالیت آنتی اکسیدانی است. هدف از این مطالعه ارزیابی ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره متانولی پوست نارنج و مقایسه آن با آنتیاکسیدان سنتزی بوتیل هیدروکسی تولوئن )BHT( می باشد. میزان کل ترکیبات فنلی به روش فولین-سیوکالتو اندازه گیری شد همچنین فعالیت آنتی اکسیدانی این عصاره و BHT با سه آزمون قدرت احیاکنندگی، مهار رادیکال های آزاد 2 و - 2 دی فنیل 1- -پیکریل هیدرازیل )DPPH( و 2 و -2 آزینو بیس - 3 اتیل بنزوتیازولین -6- سولفونیک اسید )ABTS( ارزیابی گردید. در اندازه گیری میزان کل ترکیبات فنلی، محتوای فنلی برای عصاره متانولی 50/0±96/51 میلیگرم گالیک اسید بر گرم عصاره بدست آمد. درصد بازدارندگی رادیکال آزاد DPPH عصاره 87/23_8/45 در حالی که این مقادیر برای 81/04_76 BHT مشاهده گردید. در ارزیابی قدرت احیاکنندگی، محدوده جذب عصاره ./586_./16 و این مقدار برای 3_./788 BHT اندازه گیری شد. درصد بازدارندگی رادیکال ABTS عصاره در محدوده 98/2±02/1_18/0±87/21 و این مقادیر برای 100/0±0/0_93/2±53/47 BHT تشخصیص داده شد. با توجه به نتایج بدست آمده در تمامی آزمون های مورد مطالعه عصاره متانولی پوست نارنج سطوح مختلفی از فعالیت آنتی اکسیدانی از خود نشان داد.کلیدواژه ها
عصاره متانولی، پوست نارنج، فنل کل، ظرفیت آنتی اکسیدانیمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.