تاثیر قارچ های میکوریزی G. versirfom ،G.enunicatum،G. intraradices برفاکتورهای شیمیایی و میزان اسانس گیاه ریحان Ocimum basilicum.
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دومین همایش بین المللی و پنجمین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: MPSA05_214
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 371
نویسندگان
دانشجوی کار شناسی ارشد سیسیتماتیک اکولوژی ،دانشگاه ارومیه،گروه زیست شناسی.
عضو هیئت علمی و دانشیار گروه زیست شناسی ، دانشگاه ارومیه، دانشکده علوم
چکیده
ریحان((Ocimum basilicum L یکی از گیاهان مهم متعلق به تیره نعناع Lamiaceae است. هم چنین به صورت سبزی تازه مورد استفاده قرار می گیرد. قارچ های آربسکولار مایکوریز (AM) متعلق به شاخه (Glomeromycota) هستند که همزیستی متقابل با اکثریت گیاهان پیشرفته برقرار می کنند و گیاهان از طریق افزایش مقاومت به تنش های محیطی، بدست آوردن مواد غذایی و بهبود کیفیت خاک سود می برند هدف از این تحقیق بررسی تلفیق سه گونه از قارچ آربسکولار مایکوریز G. versirfom، G. intraradices و G.enunicatum برای میزان فنل کل، فلاونوئیدها، مالون دی آلدهید و اسانس درگیاه ریحان در دانشگاه ارومیه به صورت ازمایش در قالب فاکتوریل صورت گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که دو قارچ G.enunicatum و G. versirfom باعث افزایش میزان فنل، فلاونوئید کل، مالون دی الدهید و اسانس نسبت به گیاهان کنترل ریحان شد. همچنین نتایج نشان داد گیاه ریحان تلفیق شده با قارچ G. intraradices موجب افزایش اسانس و فلاونوئید کل نسبت به گیاهان شاهد شد این در حالیست که G. intraradices باع کاهش معنی دار مالون دی الدهید و فنل نسبت به گیاهان شاهد شد.کلیدواژه ها
میکوریزا. فنل، مالون دی الدهید، اسانس، ریحانمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.