تخمین و مقایسه مدل های تعادلی نرخ سود کوتاه مدت اسناد خزانه اسلامی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مهندسی مالی و مدیریت اوراق بهادار، دوره: 8، شماره: 33
  • کد COI اختصاصی: JR_FEJ-8-33_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 327
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم پیمانی

عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی

زهره هوشنگی

دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

در این پژوهش، نرخ سود کوتاه مدت با استفاده از مدل های تعادلی تک عاملی مدل سازی شده و عملکرد این مدل­ها  با یکدیگر مقایسه شده است. بدین منظور با استفاده از اطلاعات روزانه بازده تا سررسید اسناد خزانه اسلامی طی سال های 1394 و 1395، پارامترهای مدل های مورد بررسی با کمک روش گشتاورهای تعمیم یافته تخمین زده شده است. سپس با مقایسه توان برازش مدل های تخمینی، مشخص گردید عملکرد مدل CKLS و برنان-شوارتز بهتر بوده و بر اساس توان قدرت پیش بینی مدل برنان- شوارتز نسبت به سایر مدل­ها قابلیت بیشتری داشته است. بعلاوه نتایج این پژوهش نشان داد که نرخ سود اسناد خزانه اسلامی دارای خاصیت بازگشت به میانگین در بلندمدت است که میزان آن نیز برآورد گردید. از سوی دیگر اگرچه کلیه مدل­ها توان ضعیفی در برازش نوسانات نرخ سود داشتند، اما از این بین مدل­هایی که در آنها نوسانات تابع درجه بالاتری از نرخ سود بودند، برازش مناسبتری نشان دادند.

کلیدواژه ها

نرخ سود کوتاه مدت, روش گشتاورهای تعمیم یافته, مدل های تعادلی, نوسانات نرخ بهره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.