کاربرد روشالمان محدود در طراحی ابزار ماشینکاری الکتروشیمیایی مغناطیسی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس سالانه مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME18_329
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن قبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اصفهان

علیرضا فدایی تهرانی

دانشیار، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

ماشینکاری الکتروشیمیایی مغناطیسی 1 یکی از مدرن ترین رو شهای ماشینکاری است که برداشت ماده در آن بر اساس اصول حاکم بر هدایت یونها در سلول های الکترولیز میباشد. از مزایای مهم این روش نسبت به سایر روش های سنتی، توانایی ماشینکاری فلزات بسیار سخت و ترد با اشکال پیچیده و با سرعت بالای برداشت ماده میباشد، به گونه ای که قطعه ماشینکاری شده عاری از هر گونهتنش پسماند خواهد بود. یکی از مهمترین مشکلات این روش مدرن ماشینکاری، طراحی دقیق شکل ابزار جهت تولید پروفیل خاصی بر روی قطعه کار میباشد. در این مقاله روشی جهت شبیه سازی فرایند ماشینکاری الکتروشیمیایی در حضور میدان های مغناطیسی و چگونگی حل معادلات حاکم با استفاده از روش المان محدود 2 ارائه شده است. این روش حل، توانایی طراحی ابزار کاتد را برایماشینکاری سطوح سه بعدی آزاد و بدون نیاز به تکرار پروسه، امکان پذیر میسازد. نتایج حاصل از آزمایشات نشان میدهد که چگونه روشهای متفاوت اعمال میدان مغناطیسی، بر خطوط هم پتانسیلمیدان الکتریکی الکترودها تأثیر میگذارند. بنابراین می توان با هدایت یونها توسط میدان مغناطیس ی در جهت مناسب، تمایل به همگرا شدن خطوط میدان الکتریکی را افزایش داد. درنتیجه در این روش، خوردگیهای پراکنده در خلال پروسۀ ماشینکاری الکتروشیمیایی کاهش یافته و دقت ماشینکاری افزایش مییابد.

کلیدواژه ها

ماشینکاری الکتروشیمیایی، میدان مغناطیسی،روش المان محدود، طراحی ابزار، الگوریتم بدون تکرار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.