انکپسولاسیون نانوامولسیون بتاکاروتن در ذرات سنتزی حاصل از برهمکنش الکترواستاتیکی بیوپلیمرهای ایزوله پروتئین آب پنیر و موسیلاژ دانه به
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 524
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCFOODI26_571
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398
چکیده مقاله:
بتاکاروتن یک رنگدانه کاروتنوئیدی است که توسط باکتری ها، جلبک های ریز و بسیاری از گیاهان تولید می شود. اینترکیب به عنوان پیش ساز ویتامین A ، کاربرد فراوانی در صنایع غذایی و دارویی دارد. ازآنجاکه کریستال های بتاکاروتنترکیباتی بسیار حساس به نور و اکسیژن هستند که در آب حل نمی شوند، بنابراین استفاده از آنها در محصولاتغذایی محدودیت های دارد. توده ای شدن پیچیده (کمپلکس کواسرواسیون) به علت ضریب انکپسولاسیون بالا یکی ازروش های مناسب برای محافظت ترکیبات زیست فعال از شرایط نامساعد است. هدف از این مطالعه انکپسولاسیوننانوامولسیون بتاکاروتن در توده های پیچیده حاصل از برهمکنش الکترواستاتیکی ایزوله پروتئین آب پنیر و موسیلاژدانه به است. برای این منظور بعد از تهیه نانوامولسیون بتاکاروتن به روش خودبخودی، از روش توده ای شدن پیچیدهبرای انکپسولاسیون بتاکاروتن استفاده شد. برای انجام واکنش الکترواستاتیکی نسبت 70 به 30 پروتئین به موسیلاژو pH برابر 4 به عنوان شرایط بهینه واکنش این دو بیوپلیمر استفاده شد. خواص ذرات حاصله توسط آزمون های آنالیزاندازه ذرات، پتانسیل زتا، عکس میکروسکوپی و پایداری در مقابل pH بررسی شد. نتایج پتانسیل زتا نشان داد که بانزدیک شدن به pH بهینه 4 از بار منفی سطح ذرات کاسته می شود و در این pH فقط دارای اندکی بار منفی بودندولی بعد از آن با کاهش بیشتر pH بار مثبت آنها افزایش یافت. همچنین آنالیز اندازه ذرات نشان داد که با کاهشpH تا 4 اندازه ذرات افزایش ولی در ادامه با کاهش بیشتر pH اندازه ذرات به علت تجزیه توده های پیچیده کاهشمی یابد. جالب آنکه رنگ نارنجی بتاکاروتن حلشده در روغن بعد از انکپسولاسیون به زرد تغیر یافت. عکس میکروسکوپیذراتی با اشکال مختلف را نشان داد که به شکل توده های مترکم کنار به همدیگر چسبیده اند. ازآنجاکه توده های پیچیدهحاصل از برهمکنش الکترواستاتیکی بیوپلیمرهای ایزوله پروتئین آب پنیر و موسیلاژ دانه به به خوبی تواناییانکپسولاسیون بتاکاروتن را دارند، بنابراین میتوان از این ذرات برای غنیسازی بسیاری از محصولات غذایی و داروییاستفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا قادرمزی
دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
اصغر خسروشاهی اصل
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه
فردین تمجیدی
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه کردستان، سنندج
محمدحسین عزیزی
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران