بررسی کاربرد نگهدارنده های مواد غذایی طبیعی و دریایی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
- کد COI اختصاصی: NCFOODI26_553
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 962
نویسندگان
کارشناسی، گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
کارشناسی، گروه مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن
چکیده
افزودنی ها و نگهدارنده های غذایی، مواد طبیعی یا مصنوعی هستند که باعث تخریب مواد غذایی ازطریق ر شد میکروبی، فعالیت آنزیم و اکسیداسیون می شوند. تا همین اواخر، استفاده از مواد افزودنیمصنوعی در مواد غذایی بسیار شایع بود. با این حال، در سال های اخیر افزودنی های مصنوعی توسططیف وسیعی از مصرف کنندگان به دلیل تاثیرات نامطلوب بر سلامت مورد توجه قرار نگرفته اند.بنابراین، تمایل مصرف کنندگان به مواد افزودنی طبیعی روز به روز افزایش می یابد. غذاهای دریایی بهدلیل ترکیب شیمیایی خود به راحتی فاسد می شوند. بلافاصله پس از برداشت، تغییرات بو، طعم و بافتمحصول دریایی می توانند مورد بوجه قرار گیرند. بنابراین قبل و بعد از برداشت باید اقداماتی جهتنگهداری محصول دریایی انجام شود. برای این منظور روش های نگهداری گوناگونی ایجاد شدهاست. علاوه بر روش های مختلف تکنولوژیکی، از افزودنی های نگهدارنده نیز در محصول دریاییتازه، فرآوری شده و همچنین سایر مواد غذایی استفاده می شود. این بررسی به استفاده از افزودنی هایطبیعی مانند نگهدارنده ی مبتنی بر گیاهان مثل عصاره های گیاهی، اسانس های روغنی و عوامل آنتیاکسیدانی و همچنین نگهدارنده های مبتنی بر جانوران مثل آنزیم های ضد میکروبی و آنتی اکسیدانهای پپتیدی، باکتری ها ، قارچ ها و جلبک ها در جهت بهبود کیفیت محصولات دریایی و افزایشماندگاری و طول عمر طولانی تر تمرکز دارد. نتیجه ی حاصل از این بررسی این است که با توجه بهتشویق محققان و فعالان در صنعت غذا به خصوص منابع دریایی به عدم استفاده از مواد غذایی بانگهدارنده های غیر طبیعی ، گرایش عموم مردم به استفاده از مواد غذایی با نگهدارنده های طبیعیافزایش یافته و همین امر منجر به ترغیب بیشتر محققان صنعت غذا به یافتن نگهدارنده های طبیعیجدیدتر و به کارگیری بیشتر این افزودنی ها در صنعت شده است.کلیدواژه ها
اسانس های طبیعی، محصولات دریایی، نگه دارنده مبتنی بر گیاهان و جانورانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.