بررسی تاثیر آلفا-آمیلاز قارچی بر عدد فالینگ و ویژگی های فارینوگرافی آرد نان باگت

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 724

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI26_134

تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1398

چکیده مقاله:

یکی از مشکلات عمده کیفیت گندم و آرد در ایران، پایین بودن میزان فعالیت آنزیمی آلفا آمیلاز آن می باشد. استفادهاز آلفا-آمیلاز در فراورده های نانوایی، کیفیت محصولات پخت را بهبود بخشیده و افزایش می دهد. کمبود مقدارآلفا-آمیلاز را می توان با افزودن آلفا-آمیلاز قارچی به آرد جبران کرد. در این تحقیق تاثیر افزودن آنزیم آلفا-آمیلاز قارچیدر سطوح مختلف (5 ، 15 و 60ppm ) به آرد نان باگت بر روی عدد فالینگ آرد، جذب آب و ویژگی های رئولوژیخمیر (زمان توسعه خمیر، مقاومت خمیر، درجه سست شدن خمیر بعد از 12 دقیقه مخلوط کردن و عدد کیفیفارینوگراف) بررسی گردید و میزان بهینه آنزیم آلفا-آمیلاز که باعث بهبود کیفیت ویژگی های آرد مصرفی نان باگتمی شود، تعیین گردید. با افزایش میزان آلفا-آمیلاز آرد، عدد فالینگ به طور معنی داری افزایش یافت (P<0.05)نتایج نشان داد افزودن آنزیم آلفا-آمیلاز در کمترین سطح (5ppm) اثر معنی داری بر افزایش جذب آب خمیر نداشت،در حالی که خواص رئولوژی خمیر را بهبود بخشید ( P<0.05). اما در سطوح بالاتر (15 و 605ppm) جذب آب خمیرافزایش، زمان توسعه خمیر و مقاومت خمیر کاهش و درجه سست شدن خمیر بعد از 12 دقیقه و عدد کیفی فارینوگرافکاهش نشان داد. با توجه به نتایج حاصل، افزودن 5PPM آنزیم آلفا-آمیلاز قارچی به آرد نان باگت می تواند با بهبودفعالیت آنزیمی و ویژگی های رئولوژی خمیر، کیفیت محصول نهایی را ارتقاء بخشد.

نویسندگان

یونس پورمحبت

دانش آموخته کارشناسی ارشد، رشته مهندسی شیمی-بیوتکنولوژی، دانشکده فنی مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

فرشید پژوم شریعتی

عضو هیئت علمی گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

مریم هاشمی

عضو هیئت علمی پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی، بخش بیوتکنولوژی میکروبی و ایمنی زیستی تهران

رویا آقاقلی زاده

دکتری تخصصی پژوهشکده غلات ایران، تهران