ارزیابی فساد گوشت فیله مرغ بسته بندی شده با پوشش های فعال و نگهداری شده در دمای یخچال با استفاده از اندیکاتور هوشمند

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی و بیست و ششمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI26_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره ستوده

فارغ التحصیل دکترای علوم و صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

محمدحسین عزیزی

استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس

عادل میرمجیدی هشتجین

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، سازمان آموزش و تحقیقات کشاورزی ایران، کرج

رضوان پوراحمد

دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین پیشوا

چکیده

گوشت طیور فسادپذیری بالایی داشته و اگر در شرایط نامناسب نگهداری شود سریعا فاسد می شود. یکی از راه هاینگهداری این محصول، استفاده از پوشش های ضد میکربی فعال هست. در این تحقیق نمونه گوشت فیله مرغ بدون پوششبه عنوان نمونه کنترل، و نمونه های گوشت فیله مرغ دارای پوشش فعال ضد میکروبی کیتوزان و پوشش فعال کیتوزانهمراه با نیسین استفاده شد. فیله های مرغ پوشش دهی شده با پوشش های فعال مذکور فوق سپس جهت جلوگیری ازآلودگی با سلوفان معمولی بسته بندی شدند و اندیکاتور هوشمند که در این تحقیق معرف رنگی برمو تیمول بلو بود (کهمعرف در بین 2 لایه سلوفان به ابعاد 5 در 6 سانتی متر، به مقدار 5 میلی لیتر افزوده شده بود) درون بسته های سلوفانی حاویگوشت فیله مرغ دارای پوشش فعال و نمونه کنترل بدون پوشش فعال قرار داده شد، سپس نمونه ها در شرایط یخچال دمای4 درجه سانتی گراد به مدت 7 روز نگهداری گردیدند و در زمان های 1،3،5،7 روز مورد آزمایش میکروبی (شمارشکلی باکتری ها)، آزمون های TVN و pH قرار گرفتند، درنهایت ارتباط این آزمون ها با تغییر رنگ ایجادشده در فیله هایمرغ بررسی شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که میتوان از معرف رنگی برموتیمول بلو که در محدوده pH 8-6 فعالیت نموده و در pH قلیایی دارای رنگ آبی و در pH اسیدی دارای رنگ زرد هست برای ارزیابی فساد فیله گوشتمرغ که با پوشش فعال بسته بندی شده استفاده نمود.

کلیدواژه ها

فیله مرغ، پوشش فعال، کیتوزان، نیسین، اندیکاتور هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.