تصفیه هوای آلوده واحد استخراج با حلال مجتمع مس سرچشمه بوسیله بیوفیلتر
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی شیمی کاربردی
- کد COI اختصاصی: IACS04_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1018
نویسندگان
دانشگاه شهید باهنر کرمان بخش مهندسی شیمی
مجتمع مس سرچشمه واحد تحقیق و توسعه
چکیده
صنعت مس یکی از بزرگترین صنایع ایران میباشد. در فرایند استخراج مس توسط حلال، محلول آبی حاوی یون های مس((PLS و فاز آلی((Organic که ترکیبی از استخراج کننده و رقیق کننده است با یکدیگر مخلوط میشوند . یونهای مس جذب استخراج کننده میشوند و به فاز آلی منتقل میگردند. این فاز فرار بوده و هوای واحد استخراج به این ماده آلوده میشود. فضای واحد استخراج با حلال این صنعت حاوی برخی از ترکیبات آلی فرار میباشد. هدف پژوهش حاضر بررسی تصفیه هوای آلوده به این ترکیبات با روش بیوفیلتراسیون بود. بدین منظور از یک ستون PVC به ارتفاع 50 سانتیمتر و قطر 5 سانتیمتر استفاده شد. درون این ستون با ماده پرلیت پر شد و با نمونهای از لجن فعال تلقیح شد. از یک محیط کشت معدنی برای مرطوب سازی پرلیت استفاده شد. هوای آلوده به حلال مورد استفاده در واحد استخراج مس به صورت سنتزی تهیه شده و به بیوفیلتر وارد شد، و عملکرد بیوفیلتر حاصل در چند دبی مختلف هوای ورودی مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی عملکرد بیوفیلتر در فواصل زمانی معین نمونه هایی از ورودی و خروجی بیوفیلتر گرفته و غلظت مواد آلی در آن اندازه-گیری شد. در دبیهای 0/1، 0/3 و 0/5 L min-1 و غلظت 1/2 mg m-3 بیوفیلتر قادر به حذف بیش از 80 درصد از مواد آلی ورودی بودکلیدواژه ها
آلودگی هوا، ترکیبات آلی فرار، بیوفیلتراسیون ، استخراج با حلال، مس.مقالات مرتبط جدید
- نقش قراردادهای هوشمند و حقوقی در بهینه سازی فرآیندهای خرید، نصب و نگهداری سیستم های فیلتراسیون در صنایع پتروشیمی
- نقش فیلترهای غشایی در صنایع نفت و گاز: اصول بازرسی و ارزیابی عملکرد سیستم های فیلتراسیون
- شبیه سازی سیالات الکتروفیلتر و داکتینگ
- سنتز و ساخت غشاهای پلی سولفون و پلی اتر سولفون با خواص و آبدوستی کنترل شده برای کاربرد در فناوری های جداسازی غشایی
- تولید عایق نسوز از پسماند تصفیه آب پالایشگاه گاز: تحولی در مدیریت پسماند و توسعه صنعتی پایدار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.