جایگاه قرآنی ابراهیم خلیل(ع) در مثنوی مولوی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR05_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 523
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طالب حاجی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی دانشگاه پیام نور

فاطمه جمشیدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش ابتدایی دانشگاه باختر ایلام

چکیده

زبان و ادبیات فارسی، در طی ادوار مختلف، برای کمال خویش ازعناصر گوناگونی بهره برده است. به گونه ای که ادبیات را نمی توان از تاریخ، فلسفه، عرفان، نجوم، طب و ... متمایز کرد. آن چه که بیش از سایر عناصر به شعر فارسی رونق داده التجا به قرآن به ویژه داستان زندگی انبیا الهی است. در میان شاعران، مولای بیش از همه به شیوه ی حکایت و تمثیل، پند و پیام خویش را با کمک اشاره به زندگی قرآنی پیامبران بیان می کند از 27 پیامبری که نام شان در قرآن مذکور است تنها 4 نفر در مثنوی مولوی نیامده قریب با اتفاق آن چه در قرآن درباره ی زندگی پیامبران در قرآن آمده مولوی در کتاب مثنوی بدان اشاره کرده حتی گاهی به بیان جزئیاتی پرداخته که بسیاری از کتب تفاسیر و تاریخ از آن غافل بوده اند. این مقاله به شیوه ی توصیفی تحلیل، سیر داستان قرآنی زندگی حضرت ابراهیم را در اندیشه مولانا دنبال کرده در بررسی زندگی قرآنی این پیامبر، موضوعات جزیی که مولوی بدان اشاره کرده به صورت مجزا مطرح ساخته است.

کلیدواژه ها

قرآن مجید، مثنوی، ابراهیم، تلمیح

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.