بررسی جامعه شناختی تاثیر عامل اقتصادی بر افزایش جرائم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR05_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 418
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل اباذری

مددکار اجتماعی کمیته امداد امام خمینی (ره)

چکیده

بررسی گسترده و ریشه های انحرافات و مسائل اجتماعی از اهمیت زیادی برخوردار است. انحرافات و مسائل اجتماعی امنیت اجتماعی را سلب و به صورت مانع مزاحمی از توسعه جلوگیری می کند. بحران های اقتصادی، ضعف قدرت مالی و ا قتصادی، فقر و پیچیدگی زندگی ناشی از بیکاری می تواند انحرافات اجتماعی را موجب شود. دلایل ارتکاب جرم توسط افراد را باید در بطن جامعه و بر اساس ساختارهای اجتماعی و فرهنگی مورد مطالعه قرار داد و از آنجا که ساختارهای اقتصادی و اجتماعی دارای رابطه یی تنگاتنگ هستند، انتظار می رود که ساختار اقتصادی بر اعمال مجرمانه تاثیرگذار باشد. عامل اقتصادی دارای ابعادی است از جمله بیکاری، سطح دستمزد، تورم و نابرابری. در این پژوهش نظریه تضاد و نظریه فشار اجتماعی در ارتباط با نقش عامل اقتصادی موثر بر جرم استفاده شده اند. مبانی نظری نشان داد که سه شرط اساس برای پدید آمدن کج روی ها عبارتند از: 1. ارزشمند شدن ثروت، نابرابری، مقایسه ی اجتماعی، احساس نیاز، محرومیت نسبی، احساس بی عدالتی؛ 2. بسته بودن راه های رسیدن به درآمد بیشتر؛3. نبود مهارت های درونی و بیرونی؛هستند اما نقطه ی عزیمت این عوامل را همان شرط آغازین تشکیل می دهد.

کلیدواژه ها

بحران اقتصادی، فقر، بیکاری، جرم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.