شناسایی ژن های بیماریزای pai ، pap ، و hly در سویه های اشریشیاکلی جداشده از نمونه های فاضلاب های صنعتی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنگره سالیانه کشوری دانشجویی طبری و بیست و دومین کنگره سالیانه کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مازندران
  • کد COI اختصاصی: SRMMED22_153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشاد حسین پور

دانشجوی علوم آزمایشگاهی ، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

جلال مردانه

گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

ساجده آبیار

دانشجوی علوم آزمایشگاهی ، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

علیرضا محمدزاده

گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

چکیده

سابقه و هدف: سویه های پاتوژن اشریشیا کلی مسئول طیف گسترده ایی از بیماری های روده ایی و خارج روده ایی هستند. بسیاری از سویه باکتری E. coli در فاضلاب ها، بخصوص فاضلاب های صنعتی از قبیل کشتارگاه ها و مرغ داری ها یافت می شوند. هدف از این مطالعه شناسایی ژن های بیماری زای pai ، pap و hly در سویه های اشریشیاکلی جدا شده از نمونه های فاضلاب های صنعتی شهرستان گناباد در سال 1397 می باشد.مواد و روش ها: در طی این مطالعه 106 سویه از باکتری اشریشیاکلی جدا شده از نمونه های فاضلاب صنعتی شهرستان گناباد در سال 1397 ، با استفاده از تست های میکروب شناسی تایید شدند و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و تست PCR ژن های بیماری زای pai ، pap و hly مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که سویه های E. coli جدا شده به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین بیشترین مقاومت وبه آنتی بیوتیک های ایمی پنم، مروپنم، ارتاپنم، دوری پنم و کلیستین بیشترین حساسیت را داشتند. شیوع ژن های بیماری زای pai ، pap و hly به ترتیب 73 / 37 ، 11 / 97 و 86 / 18 درصد بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع ژن pap در میان سویه های جدا شده بالا بوده و باکتری های جدا شده از فاضلاب دارای شیوع بالایی از مقاومت چند دارویی می باشند. از این رو با توجه به احتمال انتقال این سویه های مقاوم از فاضلاب ها به انسان، توجه به تصفیه و گندزدایی صحیح آب های آشامیدنی حائز اهمیت می باشد.

کلیدواژه ها

اشریشیا کلی، ژن بیماریزا، PCR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.