مقایسه تاثیر فوری ارتوز طرح اسپاینومد، ژاکت پلاستیکی تنه و کرست انعطاف پذیر پشتی-کمری بر تعادل سالمندان دارای کایفوز ناشی از پوکی استخوان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سیزدهمین کنگره سراسری ارتوز و پروتز ایران
  • کد COI اختصاصی: NCOP13_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 457
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرسول کریمیان

کارشناسی ارشد ارتوز و پروتز، دانشکده علوم توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

ابراهیم صادقی دمنه

دانشیار گروه ارتوز و پروتز، دانشکده علوم توانبخشی، مرکز تحقیقات اختلالات اسکلتی و عضلانی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان،اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه: برهم خوردن تعادل یکی از مهمترین خطرات دوره سالمندی است که عواقب ناگواری برای فرد سالمند ایجاد میکند. یکی از عوامل موثر بر بی ثباتی پاسچرال و زمین خوردن، هایپرکایفوز میباشد که این حالت در افراد سالمند معمولا از پوکی استخوان ناشی می شود. پاسچر کایفوتیک ممکن است سبب انتقال مرکز ثقل بدن به سمت جلو و خارج شدن آن از محدوده ثبات در وضعیت ایستاده شود، لذا تعادل فرد کاهش یافته و فرد مستعد زمین خوردن می شود .موادوروش ها:20فرد ) 6 مرد( سالمند مبتلا به پوکی استخوان با میانگین سنی 1.98±61.7 به صورت تصادفی در چهاروضعیت بدون ارتوز، ژاکت پلاستیکی تنه ، کرست انعطاف پذیر پشتی-کمری و اسپاینومد بررسی شدند. زاویه کایفوز توسط کایفومتر، تعادل عملکردی با تست های) دسترسی قدامی و آزمون برخواستن و راه رفتن زمان دار( و ثبات پوسچرال توسط فورس پلیت اندازه گیری شد و با آزمون آماری تحلیل واریانس با داده های مکرر با یکدیگر مقایسه شدند .یافته ها: بررسی ها نشان داد که تاثیر ارتوزها در متغیرهای دسترسی قدامی )ضریب معنایی=0.002وزاویه کایفوز 0.000ومیانگین سرعت مرکز فشار در جهت قدامی-خلفی ) 0.045 ( معنی دار بودند ولی در میانگین سرعت مرکز فشار در جهت داخلی-خارجی) 0.19 ( و برخواستن و راه رفتن زمان دار) 0.085 ( معنی دار نبودند .نتیجه گیری : بر اساس این مطالعه، استفاده از طرح های ارتوزی منعطف تر به خوبی طرح های ریجید می تواند زاویه کایفوز را کاهش دهد و برخلاف آن ها اختلالی در تحرک، تعادل و ثبات پاسچرال به وجود نمی آورند و به خوبی می توانند خطر زمین خوردن را کاهش دهند .

کلیدواژه ها

اسپاینومد، ژاکت پلاستیکی تنه ، کرست انعطاف پذیر پشتی-کمری، تعادل، سالمندان، کایفوز، پوکی استخوان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.