مقایسه نتایج درمان شکستگی یک سوم میانی کلاویکول به دو روش جراحی و غیرجراحی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 58، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_MJMS-58-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 451
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشید باقری

دانشیار ارتوپدی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

مریم بابازاده

- دستیار پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

سیدرضا شریفی

دانشیار ارتوپدی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

علی بیرجندی نژاد

- دانشیار ارتوپدی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

چکیده

مقدمه با توجه به شیوع بالای ا شکستگی کلاویکول ، این تحقیق با هدف مقایسه  دو روش جراحی و غیرجراحی  از نظر ایجاد عوارض و رضایتمندی بیماران انجام شد. روش کار مطالعه کوهورت آینده نگر در شش ماهه نخست 1392 در بیمارستان امدادی و امام رضا مشهد انجام شد. 64بیمار دچارشکستگی استخوان کلاویکول، از فرمول مقایسه نسبتها وبا1/0=αو3/0=β  برای هر گروه 32نفر محاسبه شد که این تعداد6ماه قبل تحت درمان جراحی( 35 نفر)و یا غیرجراحی( 29 نفر)قرار گرفته بودند، وارد مطالعه شدند. .تیم جراحی در هر دو بیمارستان متد یکسانی جهت درمان در هر دو روش جراحی وغیر جراحی داشتند بررسی بیماران در فواصل 1 و 3 و 6 ماه بعد از درمان با پرکردن پرسشنامه و نیز معاینه و رادیوگرافی بیماران، بود. نتایج و عوارض درمان مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج بین مدت زمان بستری ، زمان رهائی از درد و زمان برگشت به کار ومیزان رضایت پس از اقدامات درمانی،  تفاوت معنی دار وجود داشت 001/0=p و بین رضایتمندی و روش درمان  رابطه معنی دار بود 05/0=p.  عوارض هم با روش درمان، رابطه معنی داری داشت (002/0=p).رابطه معنی داری بین محدودیت حرکتی شانه و روش درمان وجود داشت (004/0=p). نتیجه گیری  روش جراحی برای درمان این بیماران مزایایی مانند زیبایی ,دوران پس از عمل راحتر و کم درد تر ,حفظ طول ترقوه و بازگشت سریع تر بیمار به کار دارد . و روش غیر جراحی مزایایی مانند هزینه درمانی اولیه کمتر ,نبودن عوارض بیهوشی و عوارض احتمالی عمل جراحی می باشد. 

کلیدواژه ها

شکستگی کامینوته, مال یونیون, نان یونیون

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.