آدیپوکینازها : رزیستین و بیماریهای روماتیسمی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشکده پزشکی مشهد، دوره: 58، شماره: 8
  • کد COI اختصاصی: JR_MJMS-58-8_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسترن هاشمی

-متخصص بیماریهای داخلی ، مرکز تحقیقات بیماریهای روماتیسمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران

سیده زهرا میرفیضی

دانشیار روماتولوژی مرکز تحقیقات بیماریهای روماتیسمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران

مریم صاحباری

دانشیار روماتولوژی مرکز تحقیقات بیماریهای روماتیسمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران

زهرا رضایی یزدی

-استاد روماتولوژی، مرکز تحقیقات بیماریهای روماتیسمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد،مشهد، ایران

چکیده

در سالهای اخیر ،اپیدمی جهانی افزایش وزن  منجر به افزایش توجه  به شناخت بیولوژی بافت چربی سفید شده است. آدیپوسیت ها و ماکروفاژهای موجود در نسج چربی تولیدکننده چندین پروتئین واسطه ای تحت عنوان آدیپوکین ها است. آدیپوکین ها شامل انواع مختلفی از پپتیدها با خواص پیش التهابی از جمله لپتین ، رزیستین، لیپوکالین 2، اینترلوکین 18  واثرات ضد التهابی مثل آدیپونکتین می باشند. رزیستین یکی از این پپتیدهای جدید مشتق از آدیپوسیتها است که به طور قوی باعث ایجاد مقاومت به انسولین در نسج کبد می شود و در فرایندهای فیزیولوژیک و روندهای التهابی و خود ایمنی شرکت می کند. غلظت سرمی آن دربرخی بیماریهای التهابی مثل کرون و بیماریهای بافت همبند از جمله آرتریت روماتوئید و لوپوس بالا بوده است. نقش آدیپوکین ها در تنظیم پروسه های التهابی این سوال مهم را مطرح می سازد که آیا مهار تولید غیر طبیعی آدیپوکین ها در بیماریهای اتوایمیون می تواند هدف بیولوژیک  برای درمان این اختلالات باشد. این مقاله مروری به بحث در مورد  نقش آدیپوکین ها بویوه رزیستین در بیماریهای التهابی و خود ایمنی پرداخته است.  

کلیدواژه ها

آدیپوکین, بیماریهای روماتیسمی, بیماریهای التهابی, رزیستین, مقاله مروری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.