مدلسازی ریسک در تسهیلات انرژی الکتریکی با استفاده از شبکه های بیزین پویای ترکیبی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی ایده های نوین پژوهشی در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: NRIEM01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید خداکرمی

استادیار، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

احسان رستم پور

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چکیده

یک مجتمع تولیدی برق یک سیستم فرآیندی پیچیده شامل انواع مختلفی از تجهیزات پردازشی، اغلب تحت شرایط عملیاتی شدید کار می کند. شکست چنین سیستم هایی از نقطه نظرات گوناگون ممکن است فاجعه بار باشد. هدف اصلی تحقیق حاضر ارائه چارچوبی جامع که بتواند با استفاده از شبکه های بیزی به تحلیل ریسک با در نظر گرفتن ریسک های فنی، انسانی و سازمانی پرداخته، بر عدم قطعیت ها غلبه کرده، پویایی تحلیل را تضمین کند و درنهایت ادبیات موجود در تحلیل ریسک واحدهای تولید الکتریسیته را توسعه و بهبود بخشد. در فصل سوم مدلسازی ریسک بر مبنای مولفه های تعریف شده برای ریسک در چارچوب مفهومی در بستری از عدم قطعیت احتمالات رخداد و ارتباطات آن ها با یکدیگر انجام شد. مدل ریسک دارای اجزای مختلفی است که در بستری از عوامل انسانی، سازمانی و محیطی با یکدیگر در تعامل اند. لذا متغیرهای تعریف شده در مدل در 5 لایه انسانی، گروهی، سازمانی، فنی و محیطی قرار دارند. در گسترش افقی مدل به منظور ایجاد امکان بررسی روند ریسک و رفتار سیستم در طول زمان ، یک شبکه بیزی پویا دارای سه برش زمانی توسعه داده شد. سه برش زمانی مدل شده از طریق تعریف گره های ورودی و خروجی به یکدیگر مربوط هستند. از طریق این مدل پویا امکان پیگیری اثر کلیه متغیرها قابل انجام خواهد بود. جهت کارکرد صحیح مدل 4 سناریوی مختلف موردبررسی قرار گرفت، سپس نتایج هر سناریو گزارش شد. نتایج حاصل از سناریوهای مختلف حاکی از آن است که در نظر گرفتن عوامل انسانی، سازمانی و محیطی در کنار بعد فنی چارچوبی یکپارچه جهت ارزیابی قابلیت اطمینان را فراهم می سازد و توجه به بعد سازمانی و انسانی می تواند در افزایش قابلیت اطمینان مجموعه بسیار کارا باشد.

کلیدواژه ها

شبکه های بیزین، مدلسازی ریسک، برق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.