مروری بر مدیریت زنجیره تامین سبز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی ایده های نوین پژوهشی در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: NRIEM01_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1359
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین کریمی گوارشکی

هیئت علمی گروه مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

الهام جلالی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی صنایع، دانشگاه مالک اشتر، تهران،ایران

چکیده

بحث زنجیره تامین و مدیریت آن از جمله موضوعات مهم و جدایی ناپذیر در زندگی بشر است، در نظر گرفتن آن به خصوص در شرکتهای تولیدی، کارخانه ها، سازمان ها و غیره کمک قابل توجهی به کاهش هزینه، بدست آوردن سود بیشتر، جلب رضایت مشتری، برنامه ریزی، ماندن در بازار و کسب مزیت رقابتی نسبت به سایر رقبا خواهد کرد. بعد از پیدایش موضوع زنجیره تامین، مسایل زیست محیطی نیز به دلیل اهمیت آن و داشتن محیط زیستی سالم تر، در این راستا مورد توجه قرار گرفت و زنجیره تامین سبز پا به عرصه ی ظهور گذاشت. طی سال های اخیر، مدیریت زنجیره تامین سبز به یکی از مهم ترین رویکردهای زنجیره تامین تبدیل شده است. آلودگی های ایجاد شده توسط صنایع مختلف و آلودگی جهانی هوا، مرگ و میر انسان ها و حیوانات، گرم شدن کره زمین، نازک شدن لایه ازون، آب شدن یخهای قطبی و مسائلی از این دست به اهمیت این مسئله افزوده است. امروزه مدیریت زنجیره تامین سبز به عنوان حالتی از مدیریت مدرن که به بررسی جامع اثرات زیست محیطی و بهره وری منابع در کل زنجیره تامین می پردازد، مورد توجه فزاینده ای قرار گرفته است. این مقاله سعی دارد تا پس از معرفی کوتاهی از مدیریت زنجیره تامین سبز به بررسی مقالات مربوط به این حوزه بپردازد و با گذشت زمان به مرور آن ها بپردازد. حوزه های اصلی معرفی شده در این مقاله شامل اهمیت زنجیره تامین سبز، طراحی سبز و عملیات سبز میباشد. هم چنین این مقاله به شناسایی برخی از زمینه های تحقیقاتی پرداخته است که باید در آینده نزدیک مورد مطالعه قرار گیرند.

کلیدواژه ها

زنجیره تامین سبز ، مدیریت زنجیره تامین سبز، زنجیره تامین، مدیریت.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.