ارائه رویکردی برای انتخاب پروژه های شش سیگمای ناب با استفاده از تجزیه و تحلیل رابطه خاکستری و روش دمپستر شافر

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی ایده های نوین پژوهشی در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: NRIEM01_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 501
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین باریده

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی صنایع ، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک ، واحد قزوین ، دانشگاه آزاد اسلامی ،قزوین ، ایران.

علیرضا علی نژاد

دانشیار گروه مهندسی صنایع ، دانشکده مهندسی صنایع و مکانیک ، واحد قزوین ، دانشگاه آزاد اسلامی ،قزوین ، ایران.

چکیده

محیط کسب و کار در زمان فعلی رقابت شدیدی را میان بنگاه های اقتصادی به راه انداخته و آن ها را در معرض مخاطرات بسیاری قرار داده است و تولیدکنندگان به دنبال کاهش هزینه ها و افزایش سود خود می باشند. به همین منظور در این تحقیق سعی شده است تا با کمک تجزیه و تحلیل روابط خاکستری و روش دمستر-شافر رویکردی مناسب برای انتخاب بهترین و موثرترین پروژه-های شش سیگمای ناب ارائه شود. راهبرد اجرایی این پژوهش با توجه به رویکرد ترکیبی آن از نوع راهبرد اکتشافی متوالی است. جامعه آماری بخش کیفی، شامل ادبیات موضوع و جامعه آماری بخش کمی، همگی خبرگان بخش تضمین کیفیت شرکت مهندسی برازش صنعت بوده که سال ها در این بخش فعالیت داشته اند که 15 نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شدند. جهت گردآوری داده ها ز ابزارهای کیفی از جمله طوفان فکری و تحلیل محتوای ادبیات موضوع و هم از ابزارهای کمی مانند پرسش نامه محقق ساخته استفاده شده است. برای طراحی و پیاده سازی سیستم و تهیه خروجی نهایی از روش ترکیبی تحلیل روابط خاکستری و روش دمپستر شافر استفاده شده که با وارد کردن داده ها ورودی به آن و تحلیل این داده ها توسط این روش ترکیبی عوامل تاثیر گذار رتبه بندی می شوند. برای محاسبات روش ترکیبی از نرم افزار MATLAB، استفاده می کنیم. نتایج نشان داد که پروژه بهبود شماره1 به عنوان بهترین پروژه بهبود انتخاب می شود و پروژه بهبود های 2 و 5 به ترتیب در اولویت های دوم و سوم قرار دارند.

کلیدواژه ها

شش سیگما، متدلوژی ناب، روابط خاکستری، دمستر-شافر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.