سیر تحولی ارزهای مجازی دیجیتال و وضعیت توسعه آن ها در جهان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی راهکارهای نوین پژوهشی در مدیریت،حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: MAEB02_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 773
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود بلوچ

استادیار گروه مدیریت دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

فریده خاتون گلدرزهی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی تجارت الکترونیک، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران.

چکیده

ارزهای مجازی و دیجیتال چه از نظر وضع قوانین و مقررات و چه از نظر توسعه آن ها در جوامع مختلف از ابتدای پیدایش تاکنون تغییرات زیادی داشته اند. بنابراین در مقاله حاضر سیر تحولی این ارزها و مزایا و معایب آنها مرور گردیده است. علی رغم رشد روزافزون ارزش ارزهای دیجیتال که رغبت زیادی به سمت آنها ایجاد نموده است، پذیرش آنها برای سرمایه گذاری با ریسک های زیادی مواجه می باشد. از نظر دولتها ناشناس بودن افراد سرمایه گذار در ارزهای دیجیتال، امکان پولشویی، فرار مالیاتی، تضعیف بانک مرکزی دولت ها و پیچیدگی وضع قوانین و مقررات مهمترین معایب ارزهای دیجیتال می باشند. از طرفی، از نظر عموم مردم امکان تعطیل و توقیف شدن این ارزها توسط دولت ها، همچنین پاسخگو نبودن هیچ نهاد متمرکزی در برابر کلاهبرداری ها، امکان وجود حباب در قیمت این ارزها و تضمین نبودن در برابر سقوط ناگهانی ارزش آنها و از همه مهم تر سردرگمی مردم از نظر قوانین و مقررات بخشی از معایب این ارزها می باشند. اینها از مهمترین مواردی است که باید راه حل هایی برای آنها اندیشیده شود تا هم بانک مرکزی که یک پشتوانه مالی برای جلوگیری از ورشکستگی بسیاری بانکها و شرکتها می باشد، به کار خود ادامه دهد و هم ارزهای دیجیتال باعث افزایش بنیه مالی مردم و دولت ها بشوند.

کلیدواژه ها

ارزهای مجازی، ارزهای دیجیتال، پولشویی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.