بررسی ارزشهای فرماندهی از دیدگاه حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فرماندهی و مدیریت از منظر امیر المومنین امام علی (ع)
  • کد COI اختصاصی: CMGHADIR01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی داداشی حاجی

دکتری روانشناسی، عضو هیئت علمی دانشگاه افسری امام علی(ع)،

مهدی میرزایی

دکتری جامعه شناسی، استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه افسری امام علی(ع)

علی عباسی رایی

دکتری مهندسی صنایع، عضو هیئت علمی دانشگاه افسری امام علی(ع) -

علیرضا اکبرزاده

دکتری جامعه شناسی، عضو هیئت علمی دانشگاه افسری امام علی(ع)

چکیده

به طور کلی، ساختار ارتش و نیروهای نظامی همانند یک سازمان مبتنی بر ارزشها است. پرورش ارزشهای فرماندهی نیازمند دقت، نظارت، کنترل و کوشش در بکارگیری موثر آن است. انتخاب فرماندهان اصلح چه در بخش دولتیو چه در سازمان های خصوصی دارای اهمیت بسیار می باشد. به منظور انتخاب اصلح، باید معیارهایی وجود داشته باشد تا مدیران و کارگزاران با آن معیارها سنجیده و ارزیابی شوند. با توجه به حجیت کلام معصوم (ع)، در این مقاله سعی شده است ارزشهای فرماندهی از نظر حضرت علی(ع) که از کتاب شریف نهج البلاغه استخراج شده است ارائه گردد. حضرت امیرالمونین علی(ع) به عنوان فرماندهی توانمند و امیر دلهای پاک رزمندگان اسلام، سبک خاصی در نفوذ بر نیروهای رزمنده و سایر مخاطبان مثل مردم، نزدیکان و دشمنان داشتند که برخاسته از وحی و برگرفته از سیره نبی مکرم اسلام حضرت محمد(ص) است. در این مقاله تلاش شده است با مطالعه نامه ها، خطبه ها و حکمت های آن حضرت در نهج البلاغه، ارزشهای فرماندهی از دیدگاه ایشان شناسایی و تبیین شود. فرمانده مطلوب از دیدگاه امام علی(ع) با توکل بر نعمت های الهی پرورش یافته در خود قادر است با رشدو تحول ارزشهای والای فرماندهی، لیاقت و کارایی خود و واحد تحت امر را آشکار سازد. مقاله پیش رو با رویکیرد کیفی و راهبرد تاریخی- تطبیقی به گردآوری و تحلیل داده ها پرداخته و بررسی های موجود در این زمینه، ارزشهای متعددی را مطرح ساخته است.

کلیدواژه ها

ارزشهای فرماندهی، امام علی(ع)، نهج البلاغه و فرماندهی، رهبری در اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.