بررسی اثر جرمهای متمرکز در ناپایداری استاتیکی و دینامیکی تیر تیموشنکو دوسر آزاد تحت اثرنیروی تعقیب کننده کنترل شده

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: هجدهمین کنفرانس سالانه مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME18_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 995
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین اثباتی

کارشناس ارشد هوافضا، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

حمید موسی زاده

کارشناس ارشد هوافضا، دانشگاه تربیت مدرس

سعید ایرانی

استادیار

چکیده

در این مقاله اثر جرم متمرکز بر روی ناپایداری استاتیکی ودینامیکی تیر تیموشنکو مورد مطالعه قرار میگیرد. مطالعات زیادی بروی ناپایداری استاتیکی و دینامیکی تیر اویلر- برنولی و تیموشنکو دوسر آزاد انجام شده است. در این مدلها یا از اثر جرم های متمرکز صرف نظر شده و یا تنها یک یا نهایتاً دو جرم در معادلات وارد شده است. این در حالی است که برای سازه های هوافضایی امروزی، تعداد موتورها و محموله، برای دستیابی به اهداف مورد نظر افزایش یافته است. برای حل این مدل از اصل همیلتون استفاده شده است. در این مدل اثر پایستار و ناپایستار نیروی تعقیب کننده که باعث نامتقارن شدن ماتریس سختی میشود، در نظر گرفته شده است. بر این اساس مشاهده میشود، با افزایش نسبت اینرسی دورانی در جرمهای دوم و سوم، ناپایداری از دینامیکی به استاتیکی تبدیل شده و نیرو بحرانی تعقیب کننده به شدت کاهش مییابد. همچنین افزایش اینرسی دورانی باعث میشود محدوده تغییرات نیروی بحرانی کم شود. لذا میتوان نتیجه گرفت، مقدار جرم های متمرکز و اینرسی دورانی آنها میتواند باعث بهبود نیروی بحرانی و رفتار سیستم شود. پارامتر اینرسی دورانی تیر نیز باعث تغییر رفتار دینامیکی سیستم میشود و تاثیری مشابه اینرسی دورانی جرم ها دارد،با افزایش نسبت جرم سوم و کاهش نسبت جرم دوم، مدل به ناپایداری دینامیکی نزدیک میشود. در این مقاله نوع ناپایداری براساس نسبت جرمها به جرم اول ارائه شده است

کلیدواژه ها

ناپایداری استاتیکی و دینامیکی، تیر دوسر آزاد، تیرتیموشنکو، سه جرم متمرکز، نیروی تعقیب کننده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.