مقایسه دما و بارش دو روش ریزمقیاس نمایی تحت تاثیر تغییراقلیم

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی آبیاری و کاهش تبخیر
  • کد COI اختصاصی: ABYARI15_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 542
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی یعقوب زاده

استادیار گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند،

محسن پوررضا بیلندی

دانشیار گروه علوم و مهندسی آب دانشگاه بیرجند،

زهرا زراعتکار

دانشجوی دکتری مهندسی منابع آب دانشگاه بیرجند

چکیده

فراوانی و شدت وقایع حدی بارش و دما در مناطق مختلف ایران رو به افزایش یافته است و خشکی تابستانه در بیشتر مناطق کشور در آینده برآورد شده است. بدین منظور در این تحقیق، ارزیابی دو روش ریزمقیاس در تعیین متغییرهای هواشناسی در ایستگاه سینوپتیک نیشابور با استفاده از داده های گزارش پنجم انجام شده است. بنابراین، ابتدا دمای بیشینه و دمای کمینه و بارش با استفاده از مدل CANESM2 و دو سناریو 4/5 و 8/5 تعیین شد و سپس این متغییرها با استفاده از دو روش پرکابرد فاکتور تغییر، LARS-WG ریزمقیاس شدند. در تعیین دمای بیشینه و کمینه، مدل LARS-WG و در تعیین مقدار بارش روش فاکتور تغییر بیشترین قطعیت را در طی ماه های دوره آتی خواهند داشت. بیشترین دمای کمینه و بیشینه در آینده در ماه هفت و بیشترین افزایش بارش در ماه های دوم و سوم میلادی اتفاق میافتد. ماه های هفت و هشت دارای بیشترین قطعیت در تعیین دمای بیشینه و کمینه و ماه های پربارش اول و دوم میلادی بیشترین قطعیت در تعیین بارش دارند. همچنین سناریو 8/5 نسبت به سناریو 4/5 وقایع حدی بارش ودما را ناگوارتر برآورد میکند. نتایج این پژوهش میتواند کمک شایانی در انتخاب نوع روش ریزمقیاس و سناریو برای تحقیقات آتی باشد.

کلیدواژه ها

تغییراقلیم، روش ریزمقیاس نمایی، بارش، دما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.