طراحی مجتمع مسکونی با رویکرد ارگانی تک (بازآفرینی رابطه با طبیعت) در شهرستان میاندواب

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پدافند کالبدی با محوریت عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: NCPDCONF01_178
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قربان محبوبی

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، ایران

شکیبا علی اصغرزاده میاندوآب

دانشکده معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران

چکیده

در دنیای امروز، اگر چه با تکیه بر پیشرفت های تکنولوژیکی، انسان از دام مشکلاتی نظر عدم امنیت گرسنگی، ترس و … رهانیده است، اما در عین حال مکانیزه شدن زندگی ب شری و تاثیرات آن بر ذهنیت ان سان، منجر به فا صله گرفتن تدریجی از محیط طبیعی و مانوس شدن وی با م صنوعات خویش گردیده ا ست که حا صل این عدم درک پدیده ای محیطی مبتلا شدن ان سان به انواع سرخوردگیها و امراض روانی است. اینجاست که ضرورت احیا مجدد ارزشهای انسانی، از طریق شور دوباره بخشیدن به ارتباط انسان و طبیعت درک می شود و نیاز داشتن مسکنی برای رهایی از تنش های زندگی مدرن و تکنولوژی بیشتر حس شده و از این رو پی به اهمیت ارتباط طبیعت و مسکن برده می شود که با درون کشیدن طبیعت به بنا می توان این مهم را جامه عمل پوشاند. نیازی که فطری است و با این ایده می توان در عین داشتن مسکن مناسب آرامش روح و روان را نیز میسر کرد. با توجه به موضوع پروژه و اهمیت آن سعی بر این است که به نمونه هایی از معماری مطلوب و هماهنگ با طبیعت دست یابیم . اهداف کلی پژوهش عبارتند از: طراحی مسکن سبز به منظور ایجاد ن شاط روحی و سلامت روانی ساکنان، ر سیدن به آرامش مطلوب جهت برقراری پیوند با طبیعت و محیط طبیعی و همچنین به عنوان رابطی بین اجتماع شلوغ و کسلکننده با محیطی آرام و قابل استفاده، استفاده صحیح از طبیعت و توجه به آن در راستای حفاظت محیط طبیعی. این پژوهش قصد دارد نشان دهد دیدگاه های طبیعتگرایانه چه تاثیری بر طراحی معماری مجتمع مسکونی خواهد داشت و برعکس لحاظ کردن این دیدگاه در طراحی معماری چه میزان انسان را به اهداف خود که همان سلامت روح و جسم انسانهاست، نزدیک خواهدکرد. روش این پژوهش مبتنی بر مطالعات کتابخانهای است و رویکردی توصیفی دارد.

کلیدواژه ها

مجتمع مسکونی، ارگانیک، طبیعت گرایی، شهرستان میاندوآب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.