ارزیابی توانمندی های گردشگری ورزشی منطقه کوهستانی توچال با استفاده از تحلیل مدل swot

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پدافند کالبدی با محوریت عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: NCPDCONF01_151
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سپیده مدنی

کارشناس ارشد معماری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد رشت، گیلان،ایران

مهسا لشکری

کارشناس ارشد طراحی محیط زیست و فضای سبز، تهران، ایران

علیرضا ابراهیمی

کارشناس ارشد معماری ، گیلان، ایران

چکیده

صنعت گردشگری امروزه به عنوان یکی از مهمترین صنایع جهان که نقش عمدهای در بهبود وضعیت اقتصادی کشورها و توسعه اقتصادی آنها دارد. گردشگری در حقیقت اقدامی است در جهت ایجاد پایداری و فعالیتهای گردشگری که به نوبه خود باید در راستای اهداف پایداری باشد و به عنوان یکی از عناصر توسعه پایدار لقب گرفته است. در این میان گردشگری ورزشی (sport tourism) نیز با تلفیق صنعت گردشگری به عنوان یکی از صنایع قدرتمند و با اهمیت دنیا، موجب پدید آمدن صنعت گردشگری ورزشی شده است.با توجه به اینکه دوره اقتصاد غیرتولیدی گذشته است، مردم به گذران زمان هایی در زندگی خود به ورزش و تفریح و گذران اوقات فراغت و به زندگی کردن فراسوی پیرامونی برای بدست آوردن معاش گرویده اند و برای این گذران آماده هزینه کردن عمدهای از درآمدهای روزمره خود شده اند و از دیگر هدف های بشری تنها هدف های مستقیم اقتصادی نیست، جاهای فراوانی وجود دارد که دارای پتانسیل های گردشگری و طبیعی باشد. لیکن جاذبه توریستی ورزشی تفریحی و موقعیت طبیعی و عرصه های فراوان تاریخی و ارزش های طبیعت استثنایی در توچال را در کمتر نقطه دیگری جمع می توان یافت. لذا از خدمات تفرجی اکوسیستم های کوهستانی است و به منظور برآورد ارزش تفرجی منطقه کوهستانی توچال واقع در شمال تهراناست که به سبب پتانسیل های طبیعی موجود از ظرفیت و قابلیت های متنوعی جهت گردشگری از جمله گردشگری ورزشی برخوردار است.پژوهش حاضر که از نوع پژوهش کاربردی توصیفی است با استفاده از روشهای کتابخانه ای و مطالعات میدانی، با استفاده از مدل کیفی Swot، به بررسی و ارزیابی وضعیت موجود و توانمندیها و محدودیتهای توسعه گردشگری منطقه کوهستانی توچال میپردازد. در واقع هدف این مقاله ارزیابی توانمندی های گردشگری ورزشی منطقه کوهستانی توچال در چارچوب توسعه پایدار گردشگری، با استفاده از تکنیک Swot می باشد. با عنایت به پژوهش مورد نظر و با توجه به توانمندی های گردشگری ورزشی در منطقه کوهستانی توچال، مسئولان باید اهمیت بیشتری به برگزاری مسابقات برای جذب بیشتر گردشگران ورزشی بدهند و همچنین به در نظر گرفتن سرمایه گذاری های مختلف در بخش های مختلف ورزشی به تنوع بخشی به گردشگری ورزشی بپردازند.

کلیدواژه ها

گردشگری، گردشگری ورزشی، توچال، Swot

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.